Mit jelent a fókuszpont és mekkora a jelentősége a minél több pontnak DSLR gépeknél?
Figyelt kérdés
Nikon d3300 és d5200 közti összehasonlításban a fókuszpontok (és a kihajtható LCD kijelző) nagyon a d5200 felé döntik a mércét, de nem tudom, hogy ér-e ez kb 30 000 Ft-ot egy KEZDŐ, ISMERKEDŐ fotósnak.2015. dec. 28. 15:47
1/5 anonim válasza:
Mi az a "fókuszpontok"? Mit értesz ez alatt? Egyébként csak hogy ne tolj ki magaddal és ne véknyítsd a pénztárcádat, ne vegyél kezdőként még d5200-at... miért nem akarsz egy jó minőségű használtat venni elsőnek?
2/5 A kérdező kommentje:
d5200-nak több mint 2x annyi fókusz pontja van a leírása szerint, erre gondoltam. Miért ne? Érveket kérek! :) Használtat nem merek venni, mivel nem értek hozzá, félnék, hogy átvernek. Nem tudom, hogy mennyi expot bír 1-1 gép meg mikre kell figyelnem.
2015. dec. 28. 18:09
3/5 anonim válasza:
A fókuszpont az a pont, amin az autófókusz fókuszál :) Ha több van belőle, akkor nagyobb a választék, hogy az adott kép melyik pontja legyen éles. Így képzeld el az elrendezésüket:
4/5 anonim válasza:
5/5 anonim válasza:
Ja ok... hirtelen mikor válaszoltam, én az objektív fókuszpontjára gondoltam, ahol a kép élessé válik...
Hát autofókusz + sok fókuszpont van értelme, bár a kettő együtt is jár, annál több pont közül választhat a gép, vagy te is kiválaszthatod hova tegye a fókuszt. Kezdőnek nem éri meg a különbséget egyébként, szerintem legalábbis...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!