Nagyon rossz lett ez a fotó?

Figyelt kérdés

[link]

Pár napja van meg az elsô gépem, kezdô vagyok.

Szívesen vennék pár jótanácsot hozzáértôktôl, mire kéne jobban odafigyelnem.

Köszi

2015. dec. 25. 19:48
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Itt van mégegy:

[link]

2015. dec. 25. 20:05
 2/17 anonim ***** válasza:

"Áááá, sikerült egy hosszú expós képet készíteni, gyorsan mutassuk meg a világnak!"

Olvass fotósblogokat, nézegesd mások (jó) képeit, pl. fotozz.hu-n. Sok képet kell nézni. A neten minden ttippet megtalálsz. Azt ne várd, hogy valaki itt neked leírjon mindent ezredszer.

De azért itt egy ingyen tipp:

[link]

2015. dec. 25. 20:15
 3/17 A kérdező kommentje:

Az elsô mondatod totálisan arrogáns, és támadó jellegû.

Csak tanácsot szerettem volna kérni, hogy mire figyeljek, a linkelt képek alapján mi az amit elbaltáztam. Akarja a halál megmutatni a világnak. És azt sem várom, hogy ezredszerre leírj mindent, ha meg semmit nem akarsz leírni, hát ne írj, senki nem kötelezett rá.

A linket meg köszi!

2015. dec. 25. 20:23
 4/17 anonim ***** válasza:

Az első borzalom. Technikailag is rossz, túl sok van az autók fényszórójából, szinte égeti a szemet a rengeteg fény, ami még csak szép homogénre sem sikerült.

Emellett gyakorlatilag semmi érdekes nincs benne, híd egy rakás fényszóró csíkkal.

A második már legalább technikailag egy jobb próbálkozás, de túl sötét, nagyon hiányzik az utómunka is, és a téma továbbra is esetleges.

Lehet, hogy arrogásnak tűnt a válasz, pedig sok igazság volt benne. Ha érdekelnek a hosszú záridős, éjszakai képek, akkor kezd azzal, hogy megnézel pár száz jók sikerült fotót, de nem csak végigpörgetve őket, hanem próbálj meg rájönni, hogy mitől jók, esetleg, hogy Te mit csinálnál másként.

Például egy láncíd éjszaka google találat kidobja ezt a képet:

[link]

Messze nem tökéletes, de a Tiedet fényévekkel veri. Szerinted mi lehet az oka? Miért néz ki sokkal jobban?

Első körben próbálj meg mondjuk egy ilyesmit lőni, mint ez. Persze ehhez még sokszor vissza kell menned, kísérletezni, gondolkozni, finomítani a technikán...

2015. dec. 25. 20:35
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszi a kimerítô választ, igen hasznos volt. Sajna a hídon állt a dugó, ez az egyik oka, hogy ilyenek lettek a fények, amellett, hogy nyilván én is csomó technikai hibát vétettem.

Az arroganciára visszatérve, szerintem ugyanezt leírhatta volna nem bunkó stílusban is, és akkor minden rendben lett volna.

2015. dec. 25. 20:51
 6/17 A kérdező kommentje:

Egyébként, ha a második túl sötét, itt egy világosann verzió, amit utána csináltam:

[link]

2015. dec. 25. 20:56
 7/17 anonim ***** válasza:
Így a kép éppen eléggé zavaró hányada beégett. Ebben mi a koncepció?
2015. dec. 25. 21:20
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

"Sajna a hídon állt a dugó, ez az egyik oka, hogy ilyenek lettek a fények"

Ezek azok a dolgok, amik kb senkit nem érdekelnek. Hogy miért lett egy kép rossz, hogy mi mögötte a kifogás. Ilyen esetben vissza kell menni másnap, vissza kell menni 100x akár, mire lesz egy vállalható fotód.

2015. dec. 25. 21:50
 9/17 tsirche ***** válasza:
Mintha bemozdult volna egy "cseppet"... A távolban lévő pontszerű fények húzása alapján.
2015. dec. 25. 22:26
 10/17 anonim ***** válasza:

a jótanácsokat már leírták, felesleges mindet újra leírni itt. olvasd el a fényképezőgép használati útmutatóját, mert a gép kezelésén kívül a fotózás alapjait is leírja. aztán vegyél egy Beveztés a (digitális) fotográfiába könyvet, vagy valami hasonlót. esetleg menj el egy fotó tanfolyamra, ahol interaktívabb formában tanítják meg, amit a könyvből megtanulhatnál. ha ezeken túl vagy, utána érdemes további fórumokat, blogokat és egyéb cikkeket olvasnod, meg a saját képeidről kikéri mások véleményét - de azt sem itt, hanem inkább az ilyen kép véleményezésekre szakosodott oldalakon, ahol legalább olyanok vannak, akik foglalkoznak is fotózással és tudható róluk, hogy ők miket csináltak és kinek milyen véleményeket szoktak mondani (mert itt egy csomó névtelen alak azt mond, amit akar).

írni sem úgy tanultál meg, hogy rögtön elkezdtél mindenféle íráskat publikálni és az írásaidról mindenkitől szakvéleményeket kérni, hanem előbb az iskolában megtanultad hogy kell a betűket egyesével leírni, aztán szavakban alkalmazni, majd mondatokban használni, megtanultad hozzá a nyelvtant, bővítetted a szókincsedet. na ugyanezt a tanulási folyamatot érdemes volna

2015. dec. 26. 04:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!