Csúcskompaktot vagy pancake objektívet E-PL3-hoz?
Figyelt kérdés
Van egy Olympus E-PL3 fényképezőm, 14-42 és 40-150 kitobikkal. A problémám, hogy a mérete miatt szinte soha nem használom, 3 év alatt 2500 expo került bele. Nem használom ki a cserélhető objektíves tulajdonságát, hobbifotós vagyok. A 40-150 csak kipróbálásra volt rajta.
Két opcióm van. Vagy eladom az egész gépet, obistól, és kisebb vagy nagyobb ráfizetéssel veszek egy jó kompaktot(RX100 I vagy II, Panasonic LX7, Canon G7X), ahogy azt már az elején kellett volna.
A másik lehetőség, hogy eladom a kit obikat, és a kettőnek az árából veszek egy 14-42 EZ pancake obit, és így egy viszonylag hordozható méretű MILC-em marad. Szerintetek melyik lenne a jobb döntés?
2015. dec. 11. 13:19
1/2 Ügyet Lenke válasza:
te kell eldöntsd, hogy mit alarsz, a pancake az csak kiegészítőnek jó, nem mindennapi használatra, és hogyha ezt a gépet a "mérete" miatt nem használod, akkor nem fogod a csúcskompaktot sem...
2/2 A kérdező kommentje:
Azért egy csúcskompakt lényegesen vékonyabb. Ezen hiába van zárva az objektív, akkor is kb. 10 cm vastag a gép, míg egy kompakt kb. 3 cm. Azok egy bővebb zsebben elférnek, míg ez esélytelen. Ezért gondoltam a pancake-re, mert kicsit kezelhetőbb méretű lenne. Kérdés, hogy képminőségben mennyit bukok. Nem esek hasra az E-PL3 sötétben nyújtott teljesítményétől, ugye az objektív f/3,5-ről indul. A kompaktokban kisebb a szenzor, de mindegyiknek jóval fényerősebb az objektívje. M4/3-ban nem láttam megfizethető áron semmilyen hasonló objektívet.
2015. dec. 12. 06:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!