Azt miért nem tudják megcsinálni, hogy egy analóg gépbelsejébe lehessen tenni érzékelőt, hozzá egy feldolgozó rendszert és memóriakártyát?
Én nemolyanra gondoltam, ami a tekercs helyére kell. Attól sokkal jobb ötletem van, digitális hátfalként, de úgy, hogy az analóg gép hátulját ki kell vágni úgy, hogy az érzékelő belemenjen és csavarokkal a hátlapra fogatni. Kis barkácsmeló az egész. Az érzékelő egy csavarral kalibrálható lenne: előre-hátra húzás. Hátra húzva pedig filmes gépként is tovább működhetne.
Persze ezzel fel kellene áldozni a gép hátulját, de a kis burkolattal ellátott érzékelő mint parazita tapadna a gép hátuljára, ami mág jól is nézne ki.
A képeket sorba mentené a kártyára egymás után. Amint teljes sötétséget érez, ment.
Akkor sem lenne értelme. Egy analóg fényképezőnél az objektív és a film iso száma a lényeg.
Inkább veszel digitális géphez adaptert, és ráteszed az analóg gép objektívjét, beállítod mondjuk iso200-ra, manuális módra állítod, beállítod amit kell és akkor kb. úgy fogsz fényképezni mint analóg géppel. Ezért nincs értelme analóg gépre hátfalat tenni, a másik meg ha lenne is, kerülne annyiba mint egy használt digi tükrös gép...
A harmadik, hogy mint már írtam is, van ilyen, hogy digitális hátfal, cirka 2m Ft-ért vehetsz egyet Mamiya vagy Hasselblad gépekre, ami medium format-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!