Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Azt miért nem tudják megcsinál...

Azt miért nem tudják megcsinálni, hogy egy analóg gépbelsejébe lehessen tenni érzékelőt, hozzá egy feldolgozó rendszert és memóriakártyát?

Figyelt kérdés
Ez már minimális összegből kijönne és nem kellene drága gépet venni. Ráadásul ezt a szettet minden analóg géphez tudnád illeszteni.

2015. dec. 10. 14:49
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Én nemolyanra gondoltam, ami a tekercs helyére kell. Attól sokkal jobb ötletem van, digitális hátfalként, de úgy, hogy az analóg gép hátulját ki kell vágni úgy, hogy az érzékelő belemenjen és csavarokkal a hátlapra fogatni. Kis barkácsmeló az egész. Az érzékelő egy csavarral kalibrálható lenne: előre-hátra húzás. Hátra húzva pedig filmes gépként is tovább működhetne.

Persze ezzel fel kellene áldozni a gép hátulját, de a kis burkolattal ellátott érzékelő mint parazita tapadna a gép hátuljára, ami mág jól is nézne ki.

A képeket sorba mentené a kártyára egymás után. Amint teljes sötétséget érez, ment.

2015. dec. 18. 21:11
 12/12 anonim ***** válasza:

Akkor sem lenne értelme. Egy analóg fényképezőnél az objektív és a film iso száma a lényeg.

Inkább veszel digitális géphez adaptert, és ráteszed az analóg gép objektívjét, beállítod mondjuk iso200-ra, manuális módra állítod, beállítod amit kell és akkor kb. úgy fogsz fényképezni mint analóg géppel. Ezért nincs értelme analóg gépre hátfalat tenni, a másik meg ha lenne is, kerülne annyiba mint egy használt digi tükrös gép...

A harmadik, hogy mint már írtam is, van ilyen, hogy digitális hátfal, cirka 2m Ft-ért vehetsz egyet Mamiya vagy Hasselblad gépekre, ami medium format-os.

2015. dec. 19. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!