Milyen " komolyabb" belépő szintű Zenitet ajánlanátok?
Zenitből a legtöbbet tudót érdemes beszerezni, mert az sem tud túl drága lenni.
Bár mondjuk manapság filmes gépet venni, az nagy mazochizmusra vall. :)
A jobb gépeken a blende mindig teljesen nyitva van, hogy világos legyen a kereső, és az exponálás pillanatában ugrik be a fénymérő által kívánt (vagy agyilag kívánt) értékre, majd vissza.
Ez egy cáfolhatatlan tény.
Csak a többi cáfolhatatlan tényt nem teszed melléje.
Mik is ezek? Kell egy helyiség.
Kell sok víz (aminél, amellett, hogy ma már nincs ingyen, rendes ember csak a fogát szíva szabadul meg a vegyszeres víztől...).
Kell sok munka.
Kell vegyszer (ami kevés fotózásnál óriási pocsékolás, sok fotózásnál meg ige drága a filmmel együtt).
Kell film.
A digitális fotózás pár nyilvánvaló előnyét ne is említsem, például a közvetlen visszacsatolás.
Megfelelő méretben szkennelni iszonyú drága.
Amúgy Zenit TTL vagy Zenit 12 XP ami idehaza olcsón elérhető, belső fénymérővel (az azért alap).
Én mondjuk inkább vennék egy B sorozatú Prakticát, mert a Zenitek pont azt a közbenső állapotot képviselik, amikor a fénymérő még csak mutat, említett Prakticában meg vezérli a zárat, ami sokkal gyorsabb expozícióra való képességet jelent.
Én mondjuk méginkább egy autófókuszra képes Nikont vennék (Vaterán F401 vagy F601), bár annál már az objektív(ek) az(ok) drágább szerkezet(ek).
"A jobb gépeken a blende mindig teljesen nyitva van, hogy világos legyen a kereső, és az exponálás pillanatában ugrik be a fénymérő által kívánt "
Ekkora baromságot, próbálj meg 1.2-es blendével tájat fotózni, teljesen tönkrevágja a mélyélességet, így a képet. Minden fotós tanfolyam első óráján elmondják, hogy tájat vagy más végtelen fókuszú témát min. 5-6-os blendével, de érdemes 11-essel fotózni.
Várjál, #8, segítek megírni a választ a #9-re, ha már lebaromságoztad amit írtam, de szemlátomást nem találod a szavakat...
Például ezek ajánlható szövegek esetedre:
1. Ja, bocsánat, nem gondolkoztam
2. Ja, bocsánat, hát nem éktelen ostoba voltam?
3. Ja, bocsánat, jövök hat sörrel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!