Ma már elavultnak számít a miniDv kazettás kamera?
Nekem nincs és bár nincs is tervben hogy vegyek, de tuti csak memória kártyásat vennék a mai világban. Lehet drágább a memória kártyás de kompatibilisebb mindennel, tárhely jól bővíthető, kisebb tárolás, jobb. Minden kazetta kb elavult. Emlékszem anno amikor bejöttek az első CD-k. Még DVD sehol sem volt, csak CD. Épphogy lehetett pár albumot kapni. Mindenki azt mondta hogy ez túl drága és sosem fg elterjedni. Most meg szinte kilóra lehet venni. Még DVD-t is.
Szerintem feljtős hosszú távon rosszabbul járnál. Inkább gyűjts még hozzá ha kell.
A minoseg attol fugg, mihez viszonyitod. Egy regi TV-n (5-10 eves) jol mutat, de egy 3-5 eves monitoron mar csunya lesz. 480i, 576i felbontas sehol nincs az 1080p fullHD-hoz kepest.
A masik ok, hogy kenyelmetlen. Digitalizalni 1:1 ido alatt lehet (+minosegvesztes), ha torolni akarsz akkor vissza kell tekergetni... Lehet hogy firewire bovitokartyat is kell venned.
Egy letunt kor technologiaja, persze emiatt olcson utannaddobjak.
Sürgősen felejtsd el, sőt úgy is mondhatnám, hogy azonnal felejtsd el :)!!!
Ha nem akarsz vagyonokat költeni kamerára akkor vedd meg a legolcsóbb Panasonic, Canon vagy Sony kamerák valamelyikét.
Úgy látom most 52 ezerért már kapsz jó kamerát.
Ahogy már előttem leírták a miniDV egy letünt kor vívmánya, szép volt, jó volt de el kell felejteni.
Minden felvételt egy az egyben fel kell játszani számítógépre, időpazarlás és a minősége is elavult.
Szóval vedd meg a legolcsóbb " megbízható márkájú " kamerát oszt jó napot...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!