A kamera / fényképezőgépaljára rögzíthető vakutartók csak simán mechanikailag kell rászerelni a gépre vagy elektronikai összeköttetés is van?
Szóval ha én erre pl teszek egy nagyon klassz vakut vagy kameralámpát (mert az eredeti kamerának sajnos nincs vakupapucsa gyárilag), akkor az ugyanúgy fog működni, mintha a gyári vakutartó papucsba tenném, vagy a gyári papucs eleve az egyik polaritás?
És akkor ugyanez van kamera-mikrofon esetére is, csak nem merem megvenni, mert nem tudom, hogy mennyire csak mechanikai tartó vagy mennyire valamilyen szintű elektronikai kontakt is ...
Hogy van ez?
Ez a tartó csak egy fémdarab, a vaku elsütésében nem vesz részt, tehát ugyanúgy tudod elsütni a vakut, mintha egyszerűen leraknád az asztalra:
- fogsz egy vaku kábelt, az egyik felét a vaku papucsba, a másikat a villanó alá teszed ( [link] )
- ugyanez valamilyen wireless elsütővel (ott csak két dobozka van nincs közöttük kábel, ez esetben persze felesleges, 3-4x-es áron ilyet venni a kábeleshez képest, de ha másra is akarod használni, akkor megérheti)
- Egy másik vakuval sütöd el, akár úgy, hogy van egy olyan rendszer vakud, ami képes más vakukat vezérelni (tehát mindkettő támogatja ezt), akár úgy, hogy a slave üzemmódban egy másik vaku villanására (akár a beépítettére) sül el tartóra rakott darab, ez persze megint attól függ, hogy mit támogat a cuccod.
na de a kép alapján akkor mégis onnan (mármint az eredeti papucsról) kapja vagy az elektromosságot is vagy a jelet mindeképpen az elsütéshez, nem? máskülönben miért kéne egyáltalán összekötni őket?
de mi a helyzet az olyan fényképgépekkel és kamerákkal, melyeknek nincs gyárilag ráépített vakupapucsa? egyszerűen nem értem, viszont addig berendelni se merem :(
Mit nem értesz?
A tartó amit mutattál egy vasdarab, van rajta egy csavar a gép állvány menetéhez, meg egy minden elektronikát nélkülöző foglalat a vakunak. Kell mellé minimum egy kábel: [link]
Ez ugye nem az a pár száz forintos tétel, mint a tartó.
Amelyik gépen nincs vaku papucs, azt csak slave vakuval lehet használni, ahol a beépített vaku villanására sül el a másik vaku, ez persze nem az igazi, mert a beépített is mindig működik, tehát mindenképpen telibe vakuzod a témát, és mellé kezdhetsz valamit a másik vakuval.
Amúgy a vaku papuccsal nem rendelkező gépekkel nem lehet normálisan vakuzni, nem véletlenül van az összes komolyabb gépen vaku papucs, és a belépő szintről nem véletlenül hagyják le.
nem nem, valami nagyon nem stimmel. most kipróbáltam, hogy nem tettem rá a vakut a helyére, azaz a vakusínre, hanem csak a kábellel kötöttem össze, és úgy az istennek se akar elsülni. Úgyhogy tuti h van valami szerepe annak a kis fémes érintkezésnek ... (ugye a vaku alján is van az a kis fém-pöcök, ami érintkezik a vakusín közepével kb, tehát nem hiszem, hogy az dísznek lenne csak ott ...).
De idegesítő ez így, mert nem tudom, mit merjek berendelni hozzá és mit ne (pl infrás távirányító is ilyen, és gőzöm nincs, ha csak simán leteszem a kamera/fényképezőgép mellé a vevőegységet, és összekötöm a kábellal a csatlakozójánál, akkor is kéne neki működnie?)
jól átcsesztetek :-((
megvettem a 80 ezres Sony puskamikrofont és kiderült, hogy naná hogy máshogy működne, minthogy az áramot is és a vakupapucsról szedi + még a mikrofon hangját is ott viszi be a kamerába, az ég világon semmilyen vezeték nincs hozzá, csak rácsatlakoztatni és kész.
szal ez király ötlet volt, én vagyok a hülye, hogy miért nem mértem rá :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!