Fényképező gép, ami szép képeket csinál és jól is kameráz. Mit ajánlotok?
Olyan fényképező gépet szeretnék, ami szép képeket csinál, és ha zoomolok videózás közben,akkor nem mosódik el a kép. A megapikszelek és az optikai zoom megfelelő legyen (ezt máshogy nem tudom megfogalmazni) és persze aránylag jó ára legyen.
Köszi előre is!
Canon 1Dx
+
Canon EF 24-105 IS USM L
"Olyan fényképező gépet szeretnék, ami szép képeket csinál,"
Ajánlom a Canon sorozat GP modelljeit ( Great Photos ), illetve a Nikon BPO ( Brilliant Photos Only ) sorozat vázait. Kevesen tudják, de csak ezek a gépek készülnek úgy bármit fotózol az pompázatos lesz. Tehát ha pl egy darab betontömböt fotózol az út szélén, a kép akkor is egy remekbe szabott naplemente lesz, táncoló delfinekkel a Karib-tenger közepén, jobb szélén pedig Fekete Szakáll fog barátságosan mosolyogni.
"A megapikszelek és az optikai zoom megfelelő legyen (ezt máshogy nem tudom megfogalmazni) és persze aránylag jó ára legyen. "
Nagyon jól összefoglaltad a lényeget. Mindenképp olyan gépet vegyél amiben benne vannak a PC ( pixel checking ) illetve a ZC ( zoom checking funkciók ). Sajnos velem is előfordult már, hogy beállítottam a témát, a záridőt, rekeszt, ISOt miegymást és azt a hibaüzenetet kaptam, hogy "The current zoom settings are not enough to take this shoot". El tudod képzeni? Vagy pl amikor Kelimutut fotóztam ( Vulkán Flores szigetén - Indonézia ) akkor elég bosszantó volt hajnalban a "your camare is run out of megapixel ) üzentet olvasni és ezáltal meghiúsult a fotózás és csupa használhatatlan fotót lőttem.
A jó árról csak azt tudom mondani, hogy Canon gépeknél egyszerre lenyomod a exponáló gombot és nyomva tartva a programtárcsát M pozícióba tekered akkor a kijelzőre pillantva ezeket olvashatod:
- Sonnenangebot ( A nagy német fotográfus Kurt Fotomachen-re utalnak): azt jelenti, hogy ez akciós ajánlat akár jó is lehet
- OP - Over price - na ezt nem szabad megvenni, mert drága
- UP - Under price - sajnos ez ritkán látható, de ha egy nagyobb fotós boltban végigtekergeted a vázakat, akkor van esélyed ilyet látni
- SP - Standard price: ebből van a legtöbb, általános beárazás
Sajnos videózással kapcsolatban nem tudok tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!