SJ4000-hez lehet valahogy külső mikrofont csatlakoztatni?
a sajátja ugye elég gagyi, utómunkával meg ne kelljen már órákat vacakolni, ha már vesz az ember egy normálisnak tűnő camot ...
szal vkinek van tapasztalata, csatlakoztatott már hozzá? ha igen, hogyan?
Ha nincs rajta mikrofon bemenet akkor nyilván nem lehet.
Ajánlom, hogy ha olyan fontos a hang akkor külön vedd fel és utólag rárakod.
hát ez az köszi, na csak akkor minden egyes felvétel utána még iszonyatos utómunka ...
vagy egyetlen minőségibb sportkamerától se várjak olyan minőségű hangot, mint egy komolyabb kézi camcordertől?
hát nekem az a tapasztalatom h ez a tapsolásos módszer nem az igazi. nagyjából oké, de akkor is baromi nehéz tizedmásodpercre összhangba hozni, hogy ne legyen feltűnő a szájmozgás és a hang közti eltérés.
ahogy én tudom, ma már inkább igyekeznek nagyon profi puskamikrofonokkal egybe venni a képet + hangot a filmesek is, és csak másodlagosan, tartaléknak veszik esetleg még plusz hangot is. (láttam már komolyabb felvételt, azért mondom, ott állnak a színész körül vagy 5-6-an a hosszú rudakkal aztán lógatják be elé az iszonyú drága puskamikrofonokat, de hogy pont a kamerába még ne essen, a hang viszont nagyon jó minőségű legyen, és azért ez ha bele gondolok, tényleg őrült nagy utómunkáktól kíméli meg őket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!