Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen cserélhető objektíves...

Milyen cserélhető objektíves /DSLR/ fényképezőt érdemes venni? Többi lent

Figyelt kérdés
160ezer forint körül gondolkodok árban. Főbb szempontok fényképezésnél szeretném ha sötétben is jó képeket csinálna, főként távolabbi táj képek lennének fényképezve ill. alkalmanként profilképeket készítenék.

#digitális #fényképezőgép #objektív #DSLR #tükörreflex #cserélhető objektíves fényképezőgép #digitális tükörreflex
2015. okt. 20. 17:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%

Itt nem a váz lesz az érdekes, hanem hogy milyen obit teszel majd rá.

Sötétben milyen képet akarsz csinálni? Vagy úgy érted, pl éjszakai kivilágítás? Ahhoz vegyél egy állványt, és meg van oldva a problémád.

Teljesen mindegy, hogy Nikon 3200-őt vagy 3300-at veszel, ha ugyanaz az objektív van rajtuk.

Ha csak ennyi pénzem lenne, vennék egy 50mm 1,8-as obit (az kezdetnek jó lesz portréhoz - már ha ezt érted profilkép alatt), a maradékból meg olyan vázat, ami kijön (kitobjektívvel csinálhatsz tájképet). Ami jobban tetszik. Canon, Nikon, Pentax, Sony, bármelyik jó.

2015. okt. 22. 09:16
 12/22 anonim ***** válasza:
pentaxok cseppállókat, ha esetleg szeretnél esőben fotózni.
2015. okt. 22. 13:44
 13/22 acelsziv ***** válasza:
11 -nek igaza van. Az objektív baromi fontos. Ha meg nem akarsz nagyon profin fotózni csak hobbiból, akkor akár egy jobb bridge gépben is gondolkozhatsz. Én egy Kodak Z612 -vel kezdtem és imádtam. Rengeteg dolgot tudott és nem volt drága.
2015. okt. 22. 20:44
 14/22 anonim ***** válasza:

Én is azon vacilláltam, hogy milyen gép lenne a legjobb választás. Arra jöttem rá, hogy jelenleg korszakváltás zajlik. A DSLR gépek ideje lejárt. Féláron dobják piacra a régen elérhetetlen gépeket. Miért is?

Itt van a 4K-ás korszak a nyakunkon. Minek vásároljak tükörreflexes gépet kis fényerős optikával, optikákkal? Meg még külön vegyek 50 ezerért 50mm-es obit nagy fényerővel. Ráadásul a dslr gépekkel inkább rövidebb videókat érdemes felvenni mert állítólag 20 perc után melegszik a szenzor(???). Úgy hogy most ott tartok, hogy

Panasonic DMC LX-100. A tesztvideók meggyőzőek. A DSLR-ek érzékelőjével rendelkezik, a fényereje 1,7-2,8 !!! Azért ez nem semmi. Úgy hogy én még gyűjtögetek rá, lehet hogy majd a következő karácsonyra lesz belőle valami addigra tovább zuhan az ára és nem kell foglalkozni a DSLR-ekkel.

[link]

2015. okt. 24. 11:28
 15/22 anonim ***** válasza:
Nikon D3000es széria+18-140
2015. okt. 25. 18:14
 16/22 anonim ***** válasza:

a cserélhető objektíves nem feltétlenül jelent DSLR-t, lehet MILC is. mindkét kategóriában vannak jók. költséghatékonyan vásárolni használtan könnyebb. a használt fotós cuccokkal foglalkozó oldalakon, fórumokon szoktak lenni elég jó vételek.

hogy kell-e neked cserélhető objektíves, azt neked kell eldöntened. elvben ez jobb fejlesztési lehtőséget jelent, a különféle témákhoz, helyzetekhez különböző objektíveket használhatsz, ha nem felel meg az egyik, elég azt lecserélni, nem kell az egész gépet és a rendszert lecserélni. általában belépni egyszerűbb, olcsóbb lehet, viszont igazán jó minőséget elérni végül drágább lesz, mint az egybe gyártott kompakt gépekkel.

a már említett nem cserélhető objektíves Panasonic DMC LX-100 lehet egy jó kompromisszum, az objektív fényereje tényleg jó. de ha kiderül, hogy mégsem pont erre a gyújtótávolságra, optikai minőségre, érzékenységre, vagy akármire vágytál, akkor nem tudod csak az objektívet, vagy csak a gépet lecserélni, csak egyben az egészet. szemben a cserélhető objektívesekkel nem tudod egy-egy darabját lecserélni a gépnek.

hogy sötétben jó képeket készítsen, ahhoz egyrsézt minél jobb objektív kell, ami drága dolog. azon kívül általában minél nagyobb és jobb érzékelő kell (jellemzően a Full Frame szokott jól szerepelni, ilyenből DSLR-ben több van, mint MILC-ben, de már ott is elkezdtek megjelenni)

a kérdésed alapján szerintem neked szinte bármelyik belépő, vagy közép kategóriás gép megfelel. elsőre is elég jó eredményt fogsz velük elérni, aztán úgyis neked kell kitapasztalnod, hogy amit választottál, az miért nem felel meg neked hosszabb távon, miben van többre, másra szükséged és akkor már tudni fogod, hogy merre kell majd váltanod az adott gépről. addig meg más mindegy, hogy mit mond, az meg fog neked felelni valamennyire és valameddig.

2015. okt. 26. 10:53
 17/22 anonim ***** válasza:

14-es, én nem látom, hogy a kérdező videózásról beszélt volna.

Az általad említett gépben 4/3"-os szenzor van, ami azért még mindig kisebb, mint az APS-C, de már közelít.

Nekem is van egy kis "mindent tudó" kompaktom, de a közelébe sem ér egy jó tükrös gépnek, hiába a fényerő meg az egyéb nyalánkságok. Szerintem ne temesd a DSLR-t amiatt, mert neked nincs rá szükséged.

Kérdező: továbbra is kérdés, hogy milyen objektívet tervezel venni a gépre.

2015. okt. 26. 19:52
 18/22 A kérdező kommentje:

nikon d3300, canonból mi lenne ami hasonló tudású?

ill. a canon d600-as jobb vagy rosszabbnak számít egy nikon D3300tól ?

2015. okt. 28. 14:28
 19/22 anonim ***** válasza:

17#: Valóban igazad van, a 4/3-os érzékelő tényleg kisebb az APS-C től. No sebaj. A tükörreflexesekkel az a bajom, hogy be kell vásárolni optikákból. A Zoom optikák fényereje álltalában 3,5 ről indul. Kivéve a Panasonic Lumix DMC-FZ300 mert annak teljes tartományban 2,8. Viszont az érzékelője 1/2,3" ami elég kevéske....

Szóval tényleg ne temessük a DSLR-eket, megtévesztett az 1" mert annak azt hittem, hogy full frame, holott messze van még attól. Viszont ha már tükörreflexes akkor az 50mm objektív alap tartozék, ami nem olcsó, 30 ról indul, 50 és 100 ezer forintot is elkérnek egy jobb darabért....

2015. okt. 28. 16:07
 20/22 anonim ***** válasza:

a Nikon d3300 és a Canon 600D nagyjából ugyanaz a kategória, nincs jelentős különbség köztük. egy csomó oldalon (pl. Pixinfo.com, Dpreview.com) vannak gép adatlapok, leírások és össze is tudsz hasonlítani két, vagy akár típust is. általában nüansznyi különbségek szoktak lenni egy-egy gyártó azonos kategóriájú gépei között.

szerintem ne azt nézd, hogy egyik gép egy picivel többet tud, akkor már jobb választás. azt nézd, hogy neked melyik gépnek a fogása, kezelése, menüje, stb. szimpatikus, kényelmes, esetleg azt, hogy a baráti körödben milyen gép van, mert sokat számíthat, ha együtt mentek fényképezni, akkor tudtok egymásnak segíteni, tudtok objektíveket cserélgetni. hosszú távon ez sokkal fontosabb előny lehet, mint az, hogy egyik paraméter valamelyik gépnél picit jobb.

2015. okt. 28. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!