Ha valaki fotós ként modellt akar fotózni?
Egy hobbi fotós az egyik barátját akarja fotózni akkor ahhoz kell valami papírt aláíratni?
Természetesen a fotó nem privát.
Hülllyeeee
Gondolkozzatok már el az életeteken :D
Ha lefotózol valakit az utcán az egy szót se szólhat mert közterület tehát nincs "Szem.Jog.Sért."
De am meg ha barát és neki csinálsz egy képet amit ő még gondolom ki is rak facebookra és nem akt fotó akkor meg mi a f sznak szerőzdés? Ne őrüljetek már meg XDD
Komolyan mondom. Én már 2 éve fotózok portrékat "jófejségből" és még egy te*tves papírt nem írattam alá senkivel de nem is éreztem szükségét? megasztán és ha baja van velem? akkor? Nem tehetem ki a fotóját a kiállításan? vagy mi? Beperel hogy lefotóztam? XDD
Gyerekek nemáár XD
"Hülllyeeee"
Én pedig Andris vagyok, szia!
"Gondolkozzatok már el az életeteken :D"
Szoktam, de mi köze ennek a kérdéshez?
"Ha lefotózol valakit az utcán az egy szót se szólhat mert közterület tehát nincs "Szem.Jog.Sért."
De bizony hogy van. Ha például követnéd az aktuális eseményeket, tudhatnád, hogy nemrég változott meg a vonatkozó jogszabály - elég nagy felháborodást kiváltva:
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
2:48. § [A képmáshoz és a hangfelvételhez való jog]
(1) Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges.
(2) Nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén.
"De am meg ha barát és neki csinálsz egy képet amit ő még gondolom ki is rak facebookra és nem akt fotó akkor meg mi a f sznak szerőzdés?"
Nyilván ilyen esetben NEM KÖTELEZŐ, de modellfotózás esetén sosem árt tisztázni, ki milyen feltételekkel használhatja az elkészült képeket.
Ha például lefotóz zéged a haverod részegen amint épp magad alá hánysz, nem biztos hogy örülnél, ha a neten látnád viszont magad. De annak sem, ha a te - egyébként jól sikerült, profi - képeddel hirdetnének mondjuk óriásplakáton, és te egy fillért nem látnál belőle.
"megasztán és ha baja van velem? akkor? Nem tehetem ki a fotóját a kiállításan? vagy mi? Beperel hogy lefotóztam?"
Bizony hogy be, és meg is nyeri. Konkrétan a gatyádat is lepereli rólad adott esetben.
"XDD"
És ugye az nevet, aki a végén nevet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!