Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ha beázás miatt egyáltalán...

Ha beázás miatt egyáltalán nem működik az auto focus, az váz hibája vagy az obijé?

Figyelt kérdés

Sajnos mióta beázott a Nikon D5100-as gépen a szintén nikon 18-105 mm-es obijával együtt,azóta csak manuálisan tudom állítani a focus-t,mivel amikor átváltok AF-re,akkorcsak és kizárolak 18 mm-nél csippan egyet a gép,de nem fokuszál egyáltalán,18 felett meg semmit nem csinál.

Ez azt jelenti,hogy az obiba lévő focus motor ment tönkre és ha felteszek egy másik obit azzal újra működni fog,vagy a vázba ment tönkre ami jelen esetbe sokkal roszabb.

Amúgy a gép és az obi minden más funkciója rendesen működik,csak az AF-el van gond.

2015. szept. 29. 11:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Hogy ázott be?
2015. okt. 4. 12:12
 2/3 A kérdező kommentje:

Valszeg rosszul rögzítettem az állványra a gépet és leesett róla,persze ez mind akkor történt mikor egy tó szélénél fotóztam és hát persze becsúszott a vízbe.

1,5 hét száritás után mondhatjuk úgy szinte teljesen felépült,kivéve a AF-t,az teljesen behalt.

2015. okt. 4. 15:48
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem meg kell nézni egy másik obival, ha azzal működik a fókusz akkor csak egy fókuszmotor csere kell vagy elektronika. De ha másik obival se működik, akkor a géppel van a bibi
2015. okt. 4. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!