Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Sony a200 DSLR gépről tapaszta...

Sony a200 DSLR gépről tapasztalat?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy tükrös gépe venni használtan. Egy pár hete olvasgatok róla meg keresgélek fényképezőket, de nagyon kezdő vagyok. Ez a gép tűnt eddig árérték arányba a legjobbnak nekem. Nektek van valami tapasztalatotok róla? Ha igen kérlek osszátok meg velem. :)) Köszi! :D

2015. aug. 17. 11:44
 1/7 anonim ***** válasza:

Volt ilyen gépem évekkel ezelőtt. Ahhoz képest, hogy 7 éves konstrukció meg belépő szint, elég nagy volt a tudása. A vázba épített szenzoreltolásos stabilizátor nem mindennapi megoldás. Így a régi Minolta obikat is lehetett rajta használni nagyobb hatásfokkal. A szenzortisztítás sem volt akkoriban még magától értetődő.

Ha találsz egy alig használtat, akkor megéri megvenni, de ahhoz előbb ellenőrizni kellene, hogy valóban kevés expo van-e benne.

2015. aug. 17. 12:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát nekem akármilyen objektívvel néztem tesztképeket, egyik se az az igazi DSLR élességű kép amit készít még alacsony iso-n sem. Igaz hogy olcsón hozzá lehet jutni. Egyébként ha nagyon kezdő vagy akkor miért akarsz ilyen gépet venni? Auto módban semmiben sem fog különb képeket készíteni mint egy jobb bridge vagy kompakt. Auto módért meg nem érdemes venni ilyen gépet.
2015. aug. 17. 14:10
 3/7 A kérdező kommentje:

# 1:

Köszi a válaszod! :D Ennél a gépnél mi számít sok expónak?

# 2:

Attól, hogy kezdő vagyok akarhatok fejlődni...:) És szerintem egy kompakt géppel erre nem sok esély van. :D

Szóval szerinted nem érdemes megvennem mert nem készít túl jó képeket... :/ Értem, köszi! :)

2015. aug. 17. 17:49
 4/7 A kérdező kommentje:
20.000 körüli expóval találtam többet is. Ezt már nem érdemes megvenni? Olvastam olyat, hogy kb. 100.000 expó egy zár élettartama, de olyat is, hogy bizonyos gépeknél 10-20 ezer. Ennél kb. mekkora ez a szám?:) Köszi!
2015. aug. 17. 17:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet megmondani, aminek megadták hogy 100e is tönkremehet 1-2ezer expo alatt is, de pl. van a Nikon D200, aminek szintén 100e-re van tesztelve, és még hibátlan állapotú 122e-nél is, és még lehet belemegy vagy 60-70e, ezt nem lehet megmondani, én is pont vásárolnék most gépet, de tartok én mindegyiktől... de véleményem szerint az a200 hiába TIPA díjas, ha a képe nem éles, mindegy milyen obival készült kép, fátyolos a kép. Nekem ez nem jön be személy szerint. Ezért akarok D80-ast.

Gondolom 18-70-el árulják amiket néztél, hát az meg pont a legalja objektív...

2015. aug. 17. 20:07
 6/7 anonim ***** válasza:

A zárakat általában 100k expóra tervezik az alsóbb kategóriában, de ez nem azt jelenti, hogy 100k-t bír. Az, hogy egy zár pontosan mennyit meg el sok mindentől függ, például a nagy sebességű sorozatok jobban "koptatják", mint az 1-1 kép, ha sokat utazik egy táska mélyén, az sem tesz olyan jót neki, mintha egész életét egy kényelmes műteremben tölti, stb.

Tehát azon nem kell meglepődni, hogy egy 100k-ra tervezett zár akár már 30-40k expónál megadja magát (vagy ritkább esetben akár 130k expót is elmegy), a gyártók nem is vállalnak ilyen típusú garanciát pont ezért.

2015. aug. 17. 21:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyébként nem rossz vas az A200, bár ugye nem mai csirke, nem is annyira a hardverrel van szerintem a gond, hanem a körítéssel. Nagyon kicsi a sony DSLR-ek hazai elterjedtsége, nincs pörgős használt piac, ami van az általában drága, nem nagyon lehet kölcsönkérni semmit, mert ritka, hogy 2 embernek is sony rendszere legyen szűk környezetben. Én első sorban ezeken a területeken látom a hibáját.
2015. aug. 17. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!