Sony a200 DSLR gépről tapasztalat?
Volt ilyen gépem évekkel ezelőtt. Ahhoz képest, hogy 7 éves konstrukció meg belépő szint, elég nagy volt a tudása. A vázba épített szenzoreltolásos stabilizátor nem mindennapi megoldás. Így a régi Minolta obikat is lehetett rajta használni nagyobb hatásfokkal. A szenzortisztítás sem volt akkoriban még magától értetődő.
Ha találsz egy alig használtat, akkor megéri megvenni, de ahhoz előbb ellenőrizni kellene, hogy valóban kevés expo van-e benne.
# 1:
Köszi a válaszod! :D Ennél a gépnél mi számít sok expónak?
# 2:
Attól, hogy kezdő vagyok akarhatok fejlődni...:) És szerintem egy kompakt géppel erre nem sok esély van. :D
Szóval szerinted nem érdemes megvennem mert nem készít túl jó képeket... :/ Értem, köszi! :)
Ezt nem lehet megmondani, aminek megadták hogy 100e is tönkremehet 1-2ezer expo alatt is, de pl. van a Nikon D200, aminek szintén 100e-re van tesztelve, és még hibátlan állapotú 122e-nél is, és még lehet belemegy vagy 60-70e, ezt nem lehet megmondani, én is pont vásárolnék most gépet, de tartok én mindegyiktől... de véleményem szerint az a200 hiába TIPA díjas, ha a képe nem éles, mindegy milyen obival készült kép, fátyolos a kép. Nekem ez nem jön be személy szerint. Ezért akarok D80-ast.
Gondolom 18-70-el árulják amiket néztél, hát az meg pont a legalja objektív...
A zárakat általában 100k expóra tervezik az alsóbb kategóriában, de ez nem azt jelenti, hogy 100k-t bír. Az, hogy egy zár pontosan mennyit meg el sok mindentől függ, például a nagy sebességű sorozatok jobban "koptatják", mint az 1-1 kép, ha sokat utazik egy táska mélyén, az sem tesz olyan jót neki, mintha egész életét egy kényelmes műteremben tölti, stb.
Tehát azon nem kell meglepődni, hogy egy 100k-ra tervezett zár akár már 30-40k expónál megadja magát (vagy ritkább esetben akár 130k expót is elmegy), a gyártók nem is vállalnak ilyen típusú garanciát pont ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!