Milyen napellenzőt vegyek? Többi lent
"Esetleg van olyan napellenző ami nagyon bevált nektek?"
a napellenző egy darab műanyag, optikai tulajdonságai nincsenek, nincs belőle minőségi L-es canon és gagyi kínai... Számottevő különbség a sima és a virág formájú között nincs.
Egyébként miért akarsz napellenzőt? Mi az, ami miatt úgy gondolod, hogy a képeiden bármi előnyt/hátrányt fogsz érezni? Mert a kérdésed alapján nem vagyok benne biztos, hogy tudod mire jó, és mi értelme van
Egy adott objektívhez tervezett tulipán-napellenző elvileg nagyobb területet tud kitakarni, árnyékolni mint a "sima".
Ez azonban csak addig igaz, amíg olyan objektívről van szó, aminek a frontlencséje nem forog el élességállítás közben. Ha elforog, mint a legtöbb olcsó modellnél, akkor nem érsz semmit a tulipánossal, sőt, csak rontani fog a képen, hiszen ahogy elforog, belelóg ott is, ahol nem kéne.
Mellesleg nem veszünk akármilyen napellenzőt, kizárólag az adott objektívhez valót. Az persze mindegy, hogy kínai vagy japán (vagyis nem teljesen, mert pl. az L-es obik gyári napellenzője belül textillel van bélelve, ohgy még kevésbé verődjön vissza a napfény a napellenző belső felületéről).
Nekem teljesen mindegy a technológia megnevezése, ennyi erővel szinte bármilyen extrába beleköthetnél. Megneveztem az egyetlen érdemi különbséget a kínai utángyártott és az eredeti között.
A helyesírásomba nem akarsz véletlenül belekötni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!