Milyen objektíveket lehet felszerelni kamerára?

Figyelt kérdés

Én eddig csak ezt találtam értelmesnek:

Sony DSC-Qx100

2015. aug. 8. 21:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez amit írtál nem objektív hanem kamera. Nem értem a kérdésedet
2015. aug. 8. 21:49
 2/4 A kérdező kommentje:

édes drágaság ez neked hol kamera?

[link]

2015. aug. 8. 22:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Na ne arrogánskodjunk az elsőnek igaza van, ez egy kompakt gép 20mgpixel 4:3-as full HD 30 fps...ilyen paraméterei nincsenek egy objektívnek...
2015. aug. 9. 01:45
 4/4 anonim ***** válasza:

A DSC-Qx100 egy teljesen önálló termék kategória. Úgy hívják, hogy lens-camera. Az objektíven kívül benne van az érzékelő, akkumulátor, memóriakártya is, de LCD nincs benne. Arra találták ki, hogy rá tudd akasztani a mobilodra/tabletre és azt kiegészítve használd.

A kérdésedre nincs egyszerű válasz, mert hogy milyen objektívet lehet feltenni egy kamerára, az leginkább attól függ, hogy milyen kameráról van szó (Már az is kérdés, hogy kamera alatt videókamerát vagy fényképezőgépet értesz.) és az a készülék milyen objektívek számára nyújt kompatibilitást. A cserélhető objektíves (DSLR és MILC) fényképezőgépeknél és a cserélhető objektíves (általában komolyabb) videókameráknál is valamilyen objektív rendszerhez fejlesztik a gépeket, ez meghatározza, hogy milyen objektíveket tudsz feltenni. Egyre több féle konverter is létezik, amivel más gyártók eltérő rendszerű objektívei is használhatók, de ez általában lassabb, minőségromlással is járhat, szóval nem mindig jó megoldás.

A beépített objektíves fényképezőgépeknek és videókameráknál alapból benne van az objektív a gépben, de előfordul, hogy ezekre is lehet kölönféle objektíveket (inkább csak előtét lencséket) szerelni, amikkel más képi hatás érhető el.

Ha a kérdést úgy gondoltad, hogy mobiltelefonra milyen objektíveket lehet felszerelni, akkor arra is csak részben válasz a linkelt DSC-Qx100, hiszen az egy külön kamera, ami átküldi a képet a telefonra. Ebben nem tér el a legtöbb WiFi képes fényképezőgéptől.

Telefonokhoz lehet sok féle objektív megoldást kapni a kisebb és olcsóbb, de általában gyengébb minőségű előtétlencséktől az egészen komoly megoldásokig. Láttam már olyan megoldást is, hogy egy tükörreflexes fényképezőgép objektívét lehet felszerelni (inkább a telefont szereled fel az objektívre, de ez részletkérdés...

2015. aug. 9. 03:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!