Nikon D7000-es fényképezőgépem túl hosszú záridővel
működik, mi a probléma?
11/21 A kérdező kommentje:
Kicsit megnéztem a gépet és a probléma adott: valami el van állítva, mert bár a záridő valóban gyors, mégis egy kép elkészítése több időt igényel. Érthetően: ha sorozat módban fotózom, akkor másodpercenként semmiképp sem készít akár több fotót, hanem kb 2 másodpercenként készít el egyet. (és ugyanígy kell a hosszabb idő egyszerű módban is)
Ne beszélj hülyeséget.
Ez a kép 1/800 másodperces záridővel készült. Ez már olyan rövid idő, hogy szándékosan kellene ráznod a gépet, hogy bemozduljon a kép.
Az, hogy a kép MENTÉSÉHEZ mennyi időre van szükség, az teljesen más kérdés, de semmiképp nem befolyásolja a kép ÉLESSÉGÉT. Ez a kép, amit mutattál, nincs bemozdulva, csak rossz helyen van az élesség. Ezt nem kell tovább ragozni.
Hogy mitől tart sokáig egy kép mentése? Ezt sok minden okozhatja. Lassú vagy hibás memóriakártya, esetleg eddig jpg-ben fotóztál, most átállítottad RAW-ra (esetleg RAW+jpg-re), stb. De ezek nem befolyásolják azt, hogy a zárszerkezet meddig van nyitva. 1/800-nál NEM MOZDUL BE a kép.
2015. aug. 3. 16:08
13/21 A kérdező kommentje:
A képet csak kiválasztottam a többi közül, mert azon azt hittem, hogy látszik a probléma, de nem és pont.
DE a baj az, hogy a kép nem 1/800 s alatt készült. Nem tudok videót készíteni arról, ahogyan fényképez a gép, de valósággal számolni lehet a másodperceket egy-egy kép készítésekor.
De, ez a kép 1/800-zal készült. Linkelj olyat, amivel gondod van, mert EZ NEM MOZDULT BE.
2015. aug. 3. 16:52
15/21 A kérdező kommentje:
A kép mentésének idejével nincs probléma. A probléma az, hogy túl sokáig van nyitva a zár, még magas fényviszonyok alatt is. És ne a jelzett 1/800s nézd, mert bárcsak annyi idő alatt készülnének a képek. Valami elállítva lehet.
16/21 A kérdező kommentje:
"A képet csak kiválasztottam a többi közül, mert azon azt hittem, hogy látszik a probléma, de nem és pont. " Én ezt már lezártam, ha segíteni szeretnél, akkor rajta, ha nem, akkor pá!
Mivel nem vagy hajlandó mutatni egy olyan képet, amivel baj van, ezért nem tudok segíteni. Nem vagyok Gyurcsók, aki látatlanban gyógyítja a szellemi fogyatékosságot.
2015. aug. 3. 17:10
Durcizhatsz, de rajtad nem lehet segíteni, mert a problémádat meg sem tudod fogalmazni. Egyelőre az exif hitelesebben számol be a fotozásról, mint te.
2015. aug. 3. 20:06
Mindenki volt kezdő.. nade amikor a butaság arroganciával párosul, akkor jól jön a gyk:) Ugye, kérdező?:)
2015. aug. 3. 20:12
Te kérdező! Nem LiveView-ban fotózol véletlenül az LCD-n keresztül nézve? Mert akkor 2-3 másodpercig dolgozik a gép!
2015. aug. 4. 22:59
Kapcsolódó kérdések: