Nikon d3200 18-105mm vagy d3300 18-55mm?
A "megéri" az egy relatív dolog. Egyrészt függ az ártól, másrészt attól, a felhasználónak - jelen esetben neked - mire van szüksége.
A kérdésedből továbbra sem derül ki semmi, így érdemi válasz nem adható.
Most kb. egy árban vannak így ezekkel a "specifikációkkal".
Én hobbiból szeretnék fotózni. Tehát ha megyünk valahova kirándulni, time-lapseket is szeretnék készíteni. Ha esküvőbe/lakodalomba megyünk, akkor ott is (nem pénzért)a menyasszonyról, magunkról stb.
A Nikon D5100-ról mi a véleményetek, mert úgy hallottam, hogy valamivel jobb mint a d3200, de a d3300-tol mar nem.
És mit jelent az EXPEED? Mert a d5100-nak EXPEED 2, d3200: EXPEED 3, D3300: EXPEED 4. Mi ez valami processzor szerűség? Minél nagyobb (expeed 4) annál gyorsabban dolgozza fel a képeket?
Magyarázzátok el légyszi. :)
Vagy milyen más gépeket ajánlotok még?
Biztos vagy te abban, hogy szükséged van egy tükörreflexes fényképezőgépre?
Attól, hogy sokba kerül, még nem fog önmagától jó képeket készíteni. Meg kell tanulni kezelni, meg kell tanulni a fotózás alapjait, mi az a záridő, rekesz, mélységélesség, stb., különben ugyanolyan szar képeket fogsz csinálni, mint a telefonoddal.
Ezeket már nagyjából tudom.
De min tanuljam meg? Most van egy kis kompakt Samsung ST65-ünk. Ezzel is próbáltam úgy képeket készíteni hogy néztem a neten a beállításokat és az után állítottam be ezeket a dolgokat. De nincsenek rajta azok a beállítások.
Csak ISO-t és fehéregyensúlyt tudok manuálisan állítani.
Köszönöm a válaszokat. ;)
Még gondolkozom melyik legyen.
Szerintem inkább D3300.
Attól még, mert nagyobb az objektíve.
(nem 3x, hanem 5x)
Egyébként amiket felsoroltál azokhoz elegendő a
18-55mm optika
Sokkal gyorsabb, több képet lehet vele másodpercente készíteni, Videó 30 helyett 60fps
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!