Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » A Canon, vagy a Nikon a jobb,...

A Canon, vagy a Nikon a jobb, és miért?

Figyelt kérdés

2015. júl. 4. 13:11
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

A Mercedes vagy a BMW a jobb?

A Windows vagy a Linux a jobb?

A sör vagy a bor a jobb?

A kutya vagy a macska a jobb?

A rock vagy a rap a jobb?

2015. júl. 4. 13:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyformán jók, a többi hitvita.
2015. júl. 4. 13:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem, hogy valamennyire egyéni, de valami különbségnek kell lennie.
2015. júl. 4. 13:54
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

De ember! Ha legalább két konkrét tipust írnál, azt össze lehetne hasonlítani. De így, hogy két gyártót nevezel meg...

Nyugtass meg, hogy csak trollkodsz és nem gondolod komolyan a kérdésedet...

2015. júl. 4. 14:01
 5/8 anonim ***** válasza:
64%

A Canonnál általában a jobbkezesek jobban járnak, mert szinte minden fontos gomb elérhető jobb kézzel, így fotózás közben nagyobb gép esetén nem kell a ballal elengedned az objektívet, hogy gombokat nyomogass. Én Canonnal dolgozom, megőrülök a Nikon elrendezésétől. Valahányszor ISO-t akarok állítani, le kell vennem a szememről a gépet, le kell eresztenem az egészet és bal kézzel nyomkodnom összevissza a tetején a gombokat.

Az automatikus zársebesség/iso módok is sokkal megbízhatóbbak (tapasztalat) a canon tükrösökön, bátran használom, Nikonnál ezzel sokat szívtam.

Képminőség szempontjából viszont a Sony igen jó szenzoraival szerelt Nikon tükrösök (főleg a felsőbb kategóriák) több tekintetben is csúnyán lealázzák a Canon szenzorokat és olyan körülmények között is készíthetek velük fotót, amikor egy Canonnal már kuka lenne az eredmény. Ez persze szintén inkább a magasabb kategóriák felé lesz látványos. Pár hónapja a Köztársasági Elnökről készítettem egy "kapáslövést", teljesen váratlanul bukkant fel a fotósok háta mögött. A háta mögül, nekem szemből sütött a nap, a képen szegény Elnök Úr fekete lett, de a képet sikerült zajosodás nélkül annyira kivilágosítani, hogy az tökéletesen megfelelt a megrendelőnek. Ezt egy nikonnal csináltam. Ha akkor canon van nálam, fel sem emelem.

Szóval akadnak különbségek, de a kézre álló gombok, tekerők, szuper ergonómia miatt, hiányai ellenére inkább a Canon-t választom. ...választottam. Most már inkább MILC-eket nézek. Canon, Nikon nagyon bealudt, technológiailag elmaradtak. Ha nem ébrednek sürgősen, akkor Sony-é, meg a Samsungé a jövő.

2015. júl. 4. 17:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Minőségben és teljesítményben egyformák. Az hogy most más a gombkiosztás vagy a kinézet az egyéni szoc probléma és szokás kérdése. Mindkettő japán, tehát professzionális technológiát használnak.. Felesleges különbséget keresni
2015. júl. 5. 10:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Ugyanilyen "egyéni szoc probléma" miatt döntenek emberek BMW, vagy AUDI mellett és fizetnek ki akár 20 milliókat. Samsung, vagy iPhone mellett és fizetnek egy telefonért 250ezret.

A kérdező nem bölcsességeket kért, hanem vélhetően a különbségek érdeklik, amelyek alapján döntést hozna meg. Professzionálisnak meg egy 40 ezres kompaktot ne nevezzünk már, csak azért mert Canon, vagy Nikon logó van rajta. Szóval nem ugyanolyanok. Nagyon nem. Egy természetfotós Nikon, vagy Sony megoldást választ, mert a szenzornak elképesztő dinamikatartománya van. Egy sportfotós meg inkább Canonnal dolgozik, mert a nagy telék náluk sokkal megbízhatóbbak.

Ha angol megy, akkor itt brandtől függetlenül tudsz olvasgatni a gépek képességeiről, a kommentekből meg elég jól kiszűrhetők, ki melyiket preferálja és miért:

[link]

2015. júl. 5. 14:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. júl. 12. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!