Genlisea kérdése:
Hogyan lehet fényképeket kicsinyíteni úgy, hogy kinyomtatáskor ne legyen pixeles?
Figyelt kérdés
Hűtőmágnest szerettem volna készíteni, de amikor a fényképeket lekicsinyítem, akkor nagyon ronda lesz a kép, pixeles, darabos. Pedig fotónyomtatóval printeltem. A fényképésznél mikor igazolvány képet csináltattam hasonló méretre kicsinyítette le, de az nagyon jó minőség volt. Valahogy a kicsinyítésnél romlik el a dolog. Mit használnak a fényképészek?2015. jún. 16. 21:32
1/8 anonim válasza:
"Mit használnak a fényképészek?"
Leginkább az eszüket.
Te meg még azt sem írtad le, hogy mivel, milyen beállításokkal, milyen mértékben kicsinyítetted a képet.
2/8 A kérdező kommentje:
Ha figyelmesen olvasod, le van írva, hogy kicsinyítésnél felpixelesedik a fotó. Nyilván digitális géppel fényképezek, nem analóggal. A fényképészet nem egyetemes tudomány, ami egy igazolványkép készítésénél történik az rutinmunka. Én arra vagyok kíváncsi, hogy milyen programmal érik el a jó minőségű kicsinyítést, amit utána használhatóan ki lehet nyomtatni. A photoshop és az irfanview semmit nem ér ezen a téren.
2015. jún. 17. 09:07
3/8 Tengor válasza:
Te mivel kicsinyítetted le?
Egyáltalán miért kicsinyítetted és miért nem hagytad, hogy a nyomtató akkora méretűre nyomtassa, amekkorára szükséged van?
4/8 anonim válasza:
Nem kell kicsinyíteni, hanem be kell állítani a nyomtatási méretet.
5/8 anonim válasza:
Fotósopban mm pontosan meg lehet határozni, hogy mekkora felületet nyomtasson (lényeges adat nyomtatáskor a kép pixelmérete és a dpi) Ha pixeles a gyártmány, akkor nem a fotósopp a szar, hanem feltehetően különösebb megfontolás nélkül méretezgeted a képet.
De tényleg a legegyszerűbb megadni a papírra nyomtatandó kép méretét, és ezt még a Word is megcsinálja, sőt sokkal egyszerűbben, mint a fotósoppal :)
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért kicsinyítettem le a képeket, mert a plexi hűtőmágnes tartóba akartam mm pontosan illeszteni a képeket és egy A4-es lapra ugye sok ráfért. De megpróbálom akkor a Word-del, hátha sikerül úgy.
2015. jún. 18. 06:06
7/8 anonim válasza:
Kulonbseg van a kep pixelszama es a nyomtatasi meret kozott. Egy nagy felbontasu kepet is lehet kis meretben nyomtatni, es forditva, csak utobbi esetben lesz pixeles, mivel keves pixelt akarsz "szetkenni" nagy feluleten. Nem a kep meretet kell allitgatnod, hanem a nyomtatasi meretet.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, közben rájöttem, hogy a word-ben ez megoldható. Korábban az irfaview-val méreteztem át adott mm*mm-re, de az nem volt jó. Teljes mértékben igazad van.
2015. jún. 18. 11:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!