Van egy Canon 700D DSLR gépem és a mai napon voltam egy ballagáson fotózni vele, egy 64 gigás memóriakártya van benne az elején még megjelenítette a gépen a képeket, de néhányat nem tud se a fényképező, se a számítógép, mi lehet a probléma?
Nem látok rá túl nagy esélyt, hogy meg lehessen menteni. :/
Ezért kell általában a helyszínen elmenteni a képeket, amennyiben van rá lehetőséged.
Azért mindenesetre olvasgasd át ezeket a találatokat, hátha sikerül összehozni valamit!
Pont akartam én is kérdezni, hogy hol és mennyiért vetted ezt a kártyát? Sok fórumon ugrottak meg az elmúlt héten a hibás memóriakártyákból adódó panaszok, és mindenki 64 GB-os SD kártyát írt. Eleve nem értem, minek ekkora kártya, akkor már két 32 GB-os, hogy ha az egyik meghal, gyorsan lehessen cserélni.
Meg kellene nézni, hogy ezeket a fájlokat hány MB-osnak látja az intéző, és mi történik, ha PC-re próbálod másolni őket. Ha gyanúsan kicsi a méret, akkor kártyaírási hiba. Ha ki se tudja másolni, akkor valami fájlrendszer probléma van. Mivel magát a fájlt elvileg látod, a recovery programokkal itt jó eséllyel nem mész semmire.
Általános hasznos tanácsok hasonló esetek elkerülésére:
Mindig megbízható kártyát vegyél, pl. Sandisk Extreme, Lexar Professional vagy hasonló. Inkább legyen több kicsi, mint egy nagy kártyád. Amatőr felhasználásra a 16 GB csak akkor nem elég, ha sokat videózol. Nézd gyakran vissza a képeket (ezt egyébként is illene fotózás közben) és ha valami gond van, azonnal kártyacsere. Így jobb eséllyel tudod a sérült kártyán lévő dolgokat visszahozni.
A kártyát formázd a gépben ha már nem kellenek a képek, és ne manuálisan törölj. Ha egy kártya döglődik, akkor cseréld le.
Sajnos még a legjobb kártyákkal is megesik, hogy tönkre mennek, ezért van a profi gépekben két kártya foglalat és párhuzamos rögzítési lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!