Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Van egy Canon 700D DSLR gépem...

Van egy Canon 700D DSLR gépem és a mai napon voltam egy ballagáson fotózni vele, egy 64 gigás memóriakártya van benne az elején még megjelenítette a gépen a képeket, de néhányat nem tud se a fényképező, se a számítógép, mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
RAW-ban készítettem a képeket...

2015. jún. 12. 19:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet, sőt valószínű, hogy hibás a memóriakártya. Azoknak a képeknek búcsút mondhatsz, a kártyát meg minél hamarabb cseréld ki! Ha van rá garancia, akkor vidd vissza!
2015. jún. 12. 20:06
 2/7 A kérdező kommentje:
A legtöbb fotót megjeleníti, de miután elért egy mennyiségig az utána lévő fotókat egyáltalán nem jeleníti meg. A terjedelme megvan, de mikor Pl.: Photoshopban vagy Canon Digital Photo Professional-ban nyitom meg akkor azt írja, hogy "nem lehetett az utasítást teljesíteni, mert ez nem a megfelelő típusú dokumentum" Nincs véletlenül valami megoldás, hogy legalább kisebb méretben vagy jpg-ként láthatóvá váljanak a képek, mert pont a családi fotóknál csinálta ezt a kártya és nekem végem, ha nem tudom "előhívni" őket.
2015. jún. 12. 20:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Így néz ki a dolog... :/ [link]
2015. jún. 12. 20:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem látok rá túl nagy esélyt, hogy meg lehessen menteni. :/

Ezért kell általában a helyszínen elmenteni a képeket, amennyiben van rá lehetőséged.

Azért mindenesetre olvasgasd át ezeket a találatokat, hátha sikerül összehozni valamit!

[link]

2015. jún. 12. 21:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Amint lesz rá időm átolvasgatom és kipróbálok mindent amit lehet! Még egyszer köszönöm! További szép estét!
2015. jún. 12. 22:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Ezért nem szabad nem megbízható forrásból és nagykapacitású flash hordozót venni olcsón, mert általában nem a valódi mérete az amiként árulják...
2015. jún. 13. 08:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Pont akartam én is kérdezni, hogy hol és mennyiért vetted ezt a kártyát? Sok fórumon ugrottak meg az elmúlt héten a hibás memóriakártyákból adódó panaszok, és mindenki 64 GB-os SD kártyát írt. Eleve nem értem, minek ekkora kártya, akkor már két 32 GB-os, hogy ha az egyik meghal, gyorsan lehessen cserélni.

Meg kellene nézni, hogy ezeket a fájlokat hány MB-osnak látja az intéző, és mi történik, ha PC-re próbálod másolni őket. Ha gyanúsan kicsi a méret, akkor kártyaírási hiba. Ha ki se tudja másolni, akkor valami fájlrendszer probléma van. Mivel magát a fájlt elvileg látod, a recovery programokkal itt jó eséllyel nem mész semmire.

Általános hasznos tanácsok hasonló esetek elkerülésére:

Mindig megbízható kártyát vegyél, pl. Sandisk Extreme, Lexar Professional vagy hasonló. Inkább legyen több kicsi, mint egy nagy kártyád. Amatőr felhasználásra a 16 GB csak akkor nem elég, ha sokat videózol. Nézd gyakran vissza a képeket (ezt egyébként is illene fotózás közben) és ha valami gond van, azonnal kártyacsere. Így jobb eséllyel tudod a sérült kártyán lévő dolgokat visszahozni.

A kártyát formázd a gépben ha már nem kellenek a képek, és ne manuálisan törölj. Ha egy kártya döglődik, akkor cseréld le.

Sajnos még a legjobb kártyákkal is megesik, hogy tönkre mennek, ezért van a profi gépekben két kártya foglalat és párhuzamos rögzítési lehetőség.

2015. jún. 13. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!