Pentax K-50 vagy Nikon D3300?

Figyelt kérdés

Mindkettő nagyon tetszik, mindkettő megfelelne az elvárásaimnak, de mindkettőnek van előnyös tulajdonsága a másikhoz képest, ezért nem igazán tudok választani.

Rábeszélnétek valamelyikre? Érveket is kérnék. ;)

2015. jún. 11. 21:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudlak rábeszélni, de: Pentax
2015. jún. 12. 07:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

K-50 egyértelműen. A K-50 általában a d5200-al szokták összehasonlítani és még azt is megeszi reggelire, főleg szenzor terén. Amúgy hajt a kíváncsiság mi a d3300 előnyös tulajdonsága a K-50hez képest? Egyedül a kamerázást lehet említeni, mert abban alulteljesít a K-50.

Lényeg hogy olvass sok netes összehasonlítást.

2015. jún. 12. 08:33
 3/7 A kérdező kommentje:

Így van, a kamerázás az egyik, a 24 megapixel is +50%, 20 dekával könnyebb, 3 év garancia, persze cserébe kapok HDR-t, időjárásálló vázat stb. a Pentaxtól.

De igazán az zavar, hogy mégis kevesen választják a Pentax gépeket annak ellenére, hogy elvileg lényegesen jobbat kapnának ugyanazért az árért, és ez elbizonytalanít. És arra se számítottam, hogy ketten is azt ajánljátok. Amúgy nekem is szimpatikusabb.

2015. jún. 12. 18:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindenki megy a trend után, meg az még hogy pentax-hoz kevesebb a kiegészítő és ami van az is drágább, valamint használtat is nehezebb találni, mivel újat se vesznek. Pedig méltánytalanul elhanyagolt márka...
2015. jún. 12. 19:21
 5/7 anonim ***** válasza:
24 mp felesleges, én 8 megapixelen fotózok mert a monitoromon nincs AA emiatt recések az élek 16 mp-en.
2015. jún. 12. 19:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha jó minőségű képet készít a fényképező, akkor helyettesítheti a zoom-ot, mivel kisebb mpx-es géppel nagyobb gyújtótávolsággal érjük el ugyanazt a képkivágást, mint egy nagyobb megapixelessel. Szóval valamilyen szinten van értelme, de általánosítani még akkor sem szabad mpx alapján eldönteni hogy ez jó gép ez nem.

Első és előző előtti voltam.

2015. jún. 12. 19:46
 7/7 A kérdező kommentje:

A kiegészítők nem érdekelnek különösebben. Max. pár régi obit veszek hozzá és egy állványt, szűrőket, távkioldót stb. Ezek nem drágábbak szerintem.

Elég a 16 megapixel elvileg, de szokásom kinagyítva, apróra átnézni a képeket, főleg a távoli hátteret, de nem ezt a mániámat tartom szemelőt elsősorban.

Akkor Pentax lesz. :) Köszönöm a válaszokat!

2015. jún. 12. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!