Mivel lehet ilyen képet készíteni?

Figyelt kérdés
Ami az alábbi videóban szerepel ( https://www.youtube.com/watch?v=s0X-fKl44Oo ), én vintage-nak nevezném, de nem csak rá van "húzva" egy színeffekt hanem az élesség is állítva lett, illetve az expozíció. Van Fhotoroomom, és Photoshopom is, szóval szoftveres szempontból nincs megkötve a kezem. A fényképezőm egy Nikon D3200.
2015. jún. 10. 19:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Meg is válaszoltad magadnak a kérdésed. Egy tutorialt meg nem nehéz keresni a youtube-on.
2015. jún. 11. 06:52
 2/4 anonim válasza:

Szerintem ehhez régi kamerát használtak. Mostanában van néhány videoklip amit pl VHS kamerákkal vesznek fel :)

Egyébként én vagy 2 éve keresem a módját hogy igazi vintage képet csináljak, de sokan rányomnak egy fekete-fehéret vagy egy szépiát és azt hiszik hogy az olyan.

Közbe meg nagyon nem.. xd

Általában a feketék fel vannak húzva (tehát nem teljesen feketék) és még a "Curves"-nél lehet a photoshopban úgy összehozni a színeket hogy jó legyen.

És a "Color ballance"-ba is a feketéket el lehet húzni hogy pirosabb vagy zöldesebb legyen, azzal is elérve egy vintage hatást. Párszor sikerült már nekem főleg a természetben készült képeimnél ahol sok a zöld :)

Remélem tudtam segíteni. Sok sikert!

2015. jún. 13. 00:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez a régi, filmes, 8mm-es kézikamerákat utánzó hatás. Kivéve a képarány.

Androidra is van ilyen, pl. a Vintage 8mm Video Camera.

2015. jún. 13. 12:41
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :))
2015. jún. 14. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!