Hogy lehettek az ezekhez hasonló korabeli képek photoshop nélkül ilyen szépek? Www.Neonbubble.com/article/dorothy-lamour
Figyelt kérdés
2015. jún. 7. 13:38
1/5 anonim válasza:
Úgy, hogy akkoriban nem volt minden kis csírának komoly fényképezőgépe, valamint a film plusz előhívás kicsit macerásabb volt, meg nem is olcsó. Ebből kifolyólag az emberek rá voltak kényszerülve arra, hogy megtanulják a szakma fortélyait, és csak utána hívták magukat fotográfusnak.
Ma már minden tini dslr-rel a nyakában rohangál, automata módban ontva a rosszabbnál rosszabb fotókat, közben fotografinak nevezve magukat - és a hozzá nem értő közönség már sokszor rajtuk keresztül ítéli meg a szakmát, és ugye meglepődnek, ha kiderül, hogy többet is ki lehet hozni egy gépből, mint amire Pistike Fotografi képes...
2/5 anonim válasza:
akkor is létezett retusálás, csak nem szoftveres. Régi iskolai tablók is mind retusálva vannak, ha megnézed.
3/5 A kérdező kommentje:
A retusálásra én is gondoltam, de mégis döbbenetes, hogy a mai technikát is meghazudtoló módon képesek voltak ilyen csodálatos, éles, művészi képeket csinálni. Inkább azt akarom mondani, hogy ma már csak photoshoppal tudnak bármit is csinálni, de ezekben a képekben nem lesz annyi élet, melegség, természetesség, mint a régiekben volt. Ezek a képek is beállítottak, mégis sokkal őszintébbek, igaziak nekem. Tényleg elhiszi az ember azt, amit lát. Lágyak a vonalak, a photoshopnál pedig erősek és mű, a bőr csillogósabb, műanyagabb. Vagy csak én látom így?
2015. jún. 7. 22:37
4/5 anonim válasza:
Ha a hibátlan bőrre gondolsz, akkor ezeken kézi retus van. Nagyon régóta használják.
5/5 anonim válasza:
Hát lényegében ugyanazt tudják a mai DSLR-ek is tudják ugyanazt, mint a régi gépek. A Photoshoppal is lényegében ugyanúgy lehet dulgozni, mint kézi retusálással (sőt). Nincsen semmiféle műanyag-hatás, ha valaki ért a PS-hez és van szépérzéke, akkor teljesen természetesre meg tudja csinálni a képet. Azt is megjegyezném, hogy a full sima, kézi retusos babaarc sem kimondottan természetes látvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!