Kezdésnek erős lenne egy Canon 7d?

Figyelt kérdés

Régóta tervezem egy dslr vásárlását, azonban most jutottam el addig. Egyaránt fotózásra és videózásra kívánnám használni. Fontos, hogy masszívabb, iso800-ig viszonylag használható gépet kapjak. Nyilván minden elvárásom nem teljesülhet, mert hamar a felsőkategóriában találnám magam, amire viszont nincs keretem.

7d-vel szemezgetek, használtat vennék...

M42-es lencsék is valamelyest vonzanak, nagyon szép rajzolatuk s kedvező áruk miatt.

Fullframe-s gép elsősorban az ára miatt kiesik, valamint lencsék se olcsóak.

7d-t olyan 220e tájékán tudnék venni, több ajánlatot néztem.

Van egy 5dmk2 viszont 290e-nél, de azért használtak.

Abszolút hobbi célra használnám, nincsenek ambícióim pénzkeresés terén.

2015. jún. 3. 12:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Jó neked hogy van 220 ezred rá... nekem elég lenne egy Sony SLT-A58 is, szintén hobbi célra. Sőt ha egy 90e ft-os A3000-em lenne is örülnék neki.
2015. jún. 3. 12:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Eladtam jó pár dolgom, amit nem használtam az utóbbi időben.
2015. jún. 3. 12:55
 3/10 anonim ***** válasza:

Egy Pentax k-50 röhögve tudja az ISO 800-at zajmentesen és csak 130 000 a váz. Na meg por, csepp, fagyálló mint a 7D.

Amúgy honnan vennéd, már kifutott termék, sehol nem forgalmazzák hivatalosan. Másrészt inkább jó obira költs mint egy drága vázra. Sajnos sok ismerősömnél látom vesznek egy dslr-t majd automata módban használják, úgy pedig ugyanolyan képeket készít mint egy harmadannyiba kerülő milc.

2015. jún. 3. 13:02
 4/10 A kérdező kommentje:
Használt ajánlatokat néztem.
2015. jún. 3. 13:11
 5/10 anonim ***** válasza:

#1 vagyok: Pentax valóban jó cucc, de azt olvastam videózásra nem a legjobb.

Videózásban a Panasonic a legjobb, pl. van milc gépük, a G6-os amit szintén elfogadnék.

2015. jún. 3. 15:18
 6/10 anonim ***** válasza:

70D nem volt a listán?

A 7D-t kicsit éltesnek érzem már.

2015. jún. 3. 16:39
 7/10 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a tanácsokat! Másodsorban nem tudom ki pontozta le az első hozzászólót. Nem én voltam.

Milc gépekkel semmilyen tapasztalatom nincsen, nem próbáltam még ki őket.

70d, ahogy a mk2 is kiesik már a listáról, azért még semmi obi nincsen a váz mellé.

Így is nagy dilemmába vagyok, a szerkesztéseket, hogy fogom megvalósítani egy két magos régebbi laptoppal. Külső monitor hdmi-vel nem lenne probléma, de az erőforrás lehet gyér lesz...

Gondolkodtam rajta, pár napra kikölcsönzök egy gépet, de horror árak vannak.

2015. jún. 3. 19:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán mit szeretnél fotózni? Milyen obit vennél hozzá? Nagyon lestrapált gépet sem érdemes megvenni, mert aztán jön a zárcsere, és máris nem olcsó.

Az iso800 azért már nem egy nagy elvárás, még ha nem is a legújabb modellt választod.

A laptopnál pedig inkább a ram lesz a fontos, hogy be tudd tölteni a nagyobb fájlokat. A kétmagos proci bőven elég lesz. Mit akarsz szerkeszteni a képeken?

2015. jún. 3. 21:05
 9/10 anonim ***** válasza:

A Canon APS-C vonalon képminőség tekintetében nem nagyon volt fejlődés az elmúlt 3-4 évben. Egy 1000D nagyjából ugyanazt adja, mint a 7D. Ami miatt utóbbi jobb, az a komolyabb AF rendszer, időjárás álló váz, két tárcsás kezelés, és hasonló, funkcionális és ergonómiai dolgok.

Ha nagyon szempont lenne a videózás, akkor dual pixel AF-es gépet javasolnék, így ha egy olcsó 7D-hez hozzájutsz, az elég jó lehet.

Viszont számolj azzal, hogy a váz normális kihasználásához az objektívekre a váz értékének vagy kétszeresét rá kell költeni. Ha ráteszel egy 18-55 IS II-t, a 7D előnyeinek nagy részét eldobod és a képminőség sem lesz penge.

2015. jún. 3. 23:37
 10/10 anonim ***** válasza:

végül mi lett a vásárlásból?

a gép teljesítményével nem hiszem, hogy gond lenne, de szerintem a neten lehet találni minden gép teszt képeiből RAW formátumút is. másolással, átnevezgetéssel lehet belőle csinálni akármennyit, hogy tesztelni tudd, hogy a gép bírja-e

ha nincs agyonhasználva, akkor nyugodtan lehet használt gépet venni. egy jobb géppel kezdeni meg lehet, hogy felesleges, de ha megengedheted magadnak, akkor hajrá, legalább később fogod kinőni - sőt az is lehet, hogy soha nem lesz szükséged jobb gépre. a képeket úgysem a gép csinálja, hanem te.

2015. okt. 21. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!