Kezdésnek erős lenne egy Canon 7d?
Régóta tervezem egy dslr vásárlását, azonban most jutottam el addig. Egyaránt fotózásra és videózásra kívánnám használni. Fontos, hogy masszívabb, iso800-ig viszonylag használható gépet kapjak. Nyilván minden elvárásom nem teljesülhet, mert hamar a felsőkategóriában találnám magam, amire viszont nincs keretem.
7d-vel szemezgetek, használtat vennék...
M42-es lencsék is valamelyest vonzanak, nagyon szép rajzolatuk s kedvező áruk miatt.
Fullframe-s gép elsősorban az ára miatt kiesik, valamint lencsék se olcsóak.
7d-t olyan 220e tájékán tudnék venni, több ajánlatot néztem.
Van egy 5dmk2 viszont 290e-nél, de azért használtak.
Abszolút hobbi célra használnám, nincsenek ambícióim pénzkeresés terén.
Egy Pentax k-50 röhögve tudja az ISO 800-at zajmentesen és csak 130 000 a váz. Na meg por, csepp, fagyálló mint a 7D.
Amúgy honnan vennéd, már kifutott termék, sehol nem forgalmazzák hivatalosan. Másrészt inkább jó obira költs mint egy drága vázra. Sajnos sok ismerősömnél látom vesznek egy dslr-t majd automata módban használják, úgy pedig ugyanolyan képeket készít mint egy harmadannyiba kerülő milc.
#1 vagyok: Pentax valóban jó cucc, de azt olvastam videózásra nem a legjobb.
Videózásban a Panasonic a legjobb, pl. van milc gépük, a G6-os amit szintén elfogadnék.
70D nem volt a listán?
A 7D-t kicsit éltesnek érzem már.
Először is köszönöm a tanácsokat! Másodsorban nem tudom ki pontozta le az első hozzászólót. Nem én voltam.
Milc gépekkel semmilyen tapasztalatom nincsen, nem próbáltam még ki őket.
70d, ahogy a mk2 is kiesik már a listáról, azért még semmi obi nincsen a váz mellé.
Így is nagy dilemmába vagyok, a szerkesztéseket, hogy fogom megvalósítani egy két magos régebbi laptoppal. Külső monitor hdmi-vel nem lenne probléma, de az erőforrás lehet gyér lesz...
Gondolkodtam rajta, pár napra kikölcsönzök egy gépet, de horror árak vannak.
Egyáltalán mit szeretnél fotózni? Milyen obit vennél hozzá? Nagyon lestrapált gépet sem érdemes megvenni, mert aztán jön a zárcsere, és máris nem olcsó.
Az iso800 azért már nem egy nagy elvárás, még ha nem is a legújabb modellt választod.
A laptopnál pedig inkább a ram lesz a fontos, hogy be tudd tölteni a nagyobb fájlokat. A kétmagos proci bőven elég lesz. Mit akarsz szerkeszteni a képeken?
A Canon APS-C vonalon képminőség tekintetében nem nagyon volt fejlődés az elmúlt 3-4 évben. Egy 1000D nagyjából ugyanazt adja, mint a 7D. Ami miatt utóbbi jobb, az a komolyabb AF rendszer, időjárás álló váz, két tárcsás kezelés, és hasonló, funkcionális és ergonómiai dolgok.
Ha nagyon szempont lenne a videózás, akkor dual pixel AF-es gépet javasolnék, így ha egy olcsó 7D-hez hozzájutsz, az elég jó lehet.
Viszont számolj azzal, hogy a váz normális kihasználásához az objektívekre a váz értékének vagy kétszeresét rá kell költeni. Ha ráteszel egy 18-55 IS II-t, a 7D előnyeinek nagy részét eldobod és a képminőség sem lesz penge.
végül mi lett a vásárlásból?
a gép teljesítményével nem hiszem, hogy gond lenne, de szerintem a neten lehet találni minden gép teszt képeiből RAW formátumút is. másolással, átnevezgetéssel lehet belőle csinálni akármennyit, hogy tesztelni tudd, hogy a gép bírja-e
ha nincs agyonhasználva, akkor nyugodtan lehet használt gépet venni. egy jobb géppel kezdeni meg lehet, hogy felesleges, de ha megengedheted magadnak, akkor hajrá, legalább később fogod kinőni - sőt az is lehet, hogy soha nem lesz szükséged jobb gépre. a képeket úgysem a gép csinálja, hanem te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!