A Fuji Finepix S8600 gépen mekkora a legkisebb rekeszérték, amit be lehet állítani?
Nem kell hozzá tulajnak lenni, leolvasható az objektív elejéről.
A zoom állásától függően F2,9 és F6,5 között van.
Az a legnagyobb. :)
Hát, érdekes, mindenhol mást írnak.
Feltételezzük, hogy a legkisebb rekeszérték alatt azt értjük, ami a legkisebb, akkor a pixinfo és a fujifilm magyar nyelvű szerint:
Csutka nagylátószög állásban F8,4.
Csutka tele állásban F19.
Az angol manual szerint viszont 6,5 illetve 15,4. Ráadásul, az angolban ezek még megjegyzéssel érvényesek, miszerint szürke szűrővel érik el.
A legkisebb rekeszértéken mindig egyvalamit értünk, a legkisebb értékét.
Minél kisebb ez az érték, annál nagyobbra van nyitva a rekesz. Pl. F1,2 elég kis rekesz érték, de relatíve nagy rekesznyílást jelent.
A kérdéses gépnél F2,9-6,5 a legkisebb.
No, hát akkor a kedves kérdező válogathat, melyiket is kérdezte, és megkapja mindegyikre a választ. :)
Én, mivel régen tanultam, megkülönböztetem, hogy a rekeszszám az a 2,8, a rekesz érték az az 1:2,8, tehát a legkisebb érték (és nem a legkisebb szám) az a legkisebb fényerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!