Mit gondoltok erről az összeállításról?
Váz: [link]
Objektív: [link]
Egyik profi fotós ismerősöm ajánlotta. Carspotting a cél, azaz autók fotózása, akár állóhelyzetben vagy mozgás közben.
Hát..
Inkább a D3200-at vedd.
Másrészt 130-as vázhoz egy 325 000 forintos objektív ilyet se szoktak. Ha telik rá akkor vehetnél jobb vázat.
Fotós ismerősöd jó nagy gyökér (már bocsánat). A linkelt obi egy utazóobjektív. Mozgó kocsikra vegyél nagy fényerejű teleobit, álló kocsikhoz pedig egy fix obit és ezzel a két obival még olcsóbban jössz ki mint azzal az utazózoommal. A spórolt pénzből pedig vegyél egy távkioldót és egy állványt, abból megfelelnek a legolcsóbbak is. Egy jobb vázra is szükséged lenne.
Meg persze rengeteg gyakorlás, nem olyan könnyű beletanulni a dslr fotózásba, plusz az obikat is ki kell tapasztalni.
A 28-300-ast nem ajánlanám, ha jó minőséget is szeretnél. Ugyanis minél nagyobb egy objektív zoom-átfogása, annál gyengébb a képminősége. A 3.5-5.6 fényerő is szívás szerintem, ha egy kicsit felhősebb az ég, vagy esteledik, nagyon meg kell emelned az érzékenységet (ISO), ráadásul sport esetében eleve rövid záridőt kell használnod, szóval ha a pénztárcád engedi, az objektív sokkal fényerősebb legyen.
A váznál lényeges szempont a sorozatfelvétel, tehát hogy minél több képet tudjon lőni 1 mp alatt.
Az autofókusz minél gyorsabb legyen.
Hasznos lehet egy monopod állvány.
Az obi gyújtótávolsága attól is függ, hogy milyen távolságból fényképeznél leginkább. Nem tudom mennyit tudsz rászánni, én ártól függetlenül ezeket ajánlanám:
Nikon 70-200mm
Nikon 80-200/2.8
Sigma 70-200mm F2,8
Sigma 50-150 2.8
Tamron AF 70-200mm 2,8
325 ezer Ft???? Eddig az ilyen gigazoomokra úgy gondoltam, mint valami híg fos és trágya keverékére, de most rájöttem, hogy ezek értékes holmik :)))
Mert valaha volt ám nekem is egy 28-200-es EF lencsém... legyen elég ennyi, mindenki életében vannak sötét időszakok.
Nézd a két képet "shot at 28mm and 105mm"
Komoly geometriai torzítások. És szinte biztos, hogy a nagylátó állás kivételével végig ilyen párnatorzítás jellemzi, mint a 105-nél. Szóval azt "profi fotóst" merészen elküldheted az édesanyjába, mert nagyon útálhat téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!