Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szeretnék venni egy DSLR-t,...

Szeretnék venni egy DSLR-t, de nem tudom, milyet?

Figyelt kérdés
Igazából ez lenne az első gépem, tehát nem valami nagyon profi cucra gondoltam, de azért lehessen használni. Vázat+obit szeretnék kihozni max. 150000 Ft-ból. A legjobb az ha kit, de ha kell külön is megveszem a kettőt.

2015. máj. 25. 18:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Mire kellene attól függ...
2015. máj. 25. 18:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Hobbiszinten szeretném használni, de leginkább koncerteket fotóznék. Igazából az lenne a legjobb, ha valamennyire univerzális lenne.
2015. máj. 25. 18:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy „univerzális”, esetleg akkor, ha veszel egy csomó objektívet.

A koncertfotózáshoz meg kevés a 150k!

Oda leginkább fényerős telék kellenek, meg esetleg egy fényerős nagylátószögű. Meg egy olyan váz, ami magas ISO-n sem készít túl zajos képeket.

Egy koncertfotózásra alkalmas felszerelés alsó hangon is az 1 millát súrolja.

Egyébként hobbifotózásra bármelyik belépő dSLR megfelel egy 18–55-ösz kittel.

2015. máj. 25. 19:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Canon Eos 700D a legjobb ennyiert.
2015. máj. 26. 06:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha csak szeretsz koncertekre járni és szeretnél pár képet lőni közben akkor ne DSLR-t vegyél mert hatalmasak, nem tudod eltenni, akadályozni fog, a tömegben összetörhet. Ha meg komolyan szeretnél koncerteket fotózni ahhoz sajnos messze nem elég a 150 000 forint.

Amúgy 140 000 ft-ért a pentax k-50 ajánlom 18-55 kit obival:P

Megeszi a konkurens dslr gépeket ebben az árkategóriában,

por csepp és fagyálló. Hátrányra egyedül hogy videózásra használhatatlan, AF videózásközben meghülyül. Ha videózni szeretnél akkor a canon 1200D

2015. máj. 26. 10:24
 6/7 finalman válasza:

Én is ebben a cipőben járok, egy ideje olvasgatok már e téma felől. Szerintem vegyél egy Canon 700D-t, amire akár később is építkezhetsz (jobban mint az 1200D-re). Először keretből kiindulva egy 18-55 KIT, aztán ha megvan már a kellő tapasztalat, akkor választgathatsz az obik közül.

De mindenképp menj el egy MediaMarkt-ba és fogdosd végig az összeset, mert ez egyénfüggő, kinek ez, kinek az. Én nekem a Canon jobban bejött, bár azt mondják belépő szinten a Nikon, Sony jobb választás (de nekem nem szimpi;) ).

Ui.: ez saját vélemény, nem értek én se hozzá túlzottan.

Sok sikert! :)

2015. máj. 26. 20:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Első gépnek szerintem szinte teljesen mindegy, hogy milyet választasz, mert nincs még tudásod, nincsenek tapasztalataid, így egy darabig akármit veszel is, az meg fog felelni az igényeidnek.

Ahogy kezdesz beletanulni, megismerni a gépet, úgy fognak majd alakulni az igényeid, elkezded érezni a gép korlátait és akkor már tudni fogod, hogy miben lesz másra szükséged. Ezt a tanulási folyamatot viszont szerintem nem lehet kiszűrni azzal, hogy előre gondolkozva olyat veszel, amire majd szükséged lesz, mert minden ember más, mindenki másra és máshogyan használja a gépét, úgyhogy nehéz megjósolni, hogy mire lesz majd szükséged - ráadásul, ha eleve egy komolyabb gépet veszel, mert majd arra lesz szükséged, simán lehet, hogy addigra pl. megutálod a méretét, súlyát, egyéb tulajdonságait, ezért egészen más irányba alakulnak majd az igényeid.

Általában a kitobiknak rosszabb a fényereje és a minősége. Ezek leginkább arra jók, hogy legyen valami a géphez, amivel elkezded használni, elkezdesz ismerkedni a használatával, aztán ha már túlnőttek rajta az igényeid, akkor tudni fogod, hogy milyen irányba akarsz majd váltani (nagyobb átfogás, nagyobb látószög, vagy nagyobb tele, jobb fényerő, jobb rajzolat, stb).

Általában költséghatékony megoldás szokott lenni egy 50-es fix objektív, ami bármelyik márkához viszonylag olcsón és kis méretben elérhető szokott lenni. Canon nemrég hozott ki nagyon vékony 50/2.8 STM pancake obit, de régóta van olcsó és egészen jó 50/1.8 obi minden márkához.

Koncertfotózáshoz általában a jobb fényerejű objektív szokott szempont lenni, ami általában árnövelő tétel szokott lenni. De az sem mindegy, hogy honnan és hogyan fényképezel koncertet. Ha a tömegből akarsz fényképezni, akkor valamilyen teleobjektív lehet inkább hasznos, míg ha előre tudsz menni, vagy akár a színpadra is felengednek, akkor meg egy fix 50-essel csodákat lehet művelni, de az is lehet, hogy olyan közel vagy, hogy inkább nagylátóra lesz szükséged. Mert ugye az sem mindegy, hogy milyen képeket akarsz csinálni, amin az egész banda látszik, vagy kiemelnél egy-egy alakot, stb.

Az sem mindegy, hogy hol és milyen koncertet akarsz fényképezni. Egészen más egy kis kocsmában a haverok koncertjét fotózni, mint egy sportcsarnokban, fesztiválon, vagy a Zeneakadémián fotózni (utóbbi esetben pl. biztosan minél nagyobb és fényerősebb teleobjektív, illetve mindenek előtt egy nagyon csendes gép kell, mert elég morcos a komolyzenei közönség a fényképezőgép kattogása miatt.)

2015. máj. 27. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!