Egy 5 perces Timelapse-hez hány másodpercenként kell képet csinálnom hogy igazán szép legyen és hány képet?
5 perc az 5 * 60 = 300 másodperc. 25 képkocka/másodperces sebességet feltételezve az 300 * 25 = 7500 képkocka.
Az, hogy hány másodpercenként készítesz képet, az attól függ, hogy milyen időtartamú folyamatot akarsz felvenni.
Ha feltételezzük, hogy egy 4 órás eseményt szeretnél rögzíteni, ez esetben az 4 * 60 * 60 = 14400 másodperc, vagyis 14400 / 7500 = 1,92 másodpercenként kell képet készítened.
"25 képkocka/másodperces sebességet feltételezve az 300 * 25 = 7500 képkocka. "
25 képkocka/mp??? olyan gyorsan nem is lehet exponálni.
"25 képkocka/mp??? olyan gyorsan nem is lehet exponálni."
1. Lehet.
"A zársebesség azt az időtartamot jelenti, ameddig a fény útjában álló zárszerkezet nyitva van. Minél nagyobb a zársebesség, annál rövidebb ideig van nyitva a zárszerkezet, és adott rekesz (apertúra, blende) érték mellett annál kevesebb fény jut a fényérzékeny anyagra. A zársebességet a fotózásban számokkal jelölik: ½, ¼, 1/8, 1/16, 1/30, 1/60, 1/125, 1/250, 1/500, 1/1000 másodpercek, magán a gépen azonban csak az egész számot tüntetik fel: 2, 4, 8, 16, 30, 60, 125, 250, 500, 1000. Az igényesebb és drágább gépek ennél gyorsabb és lassabb zársebességre is képesek. Itt is igaz - akár csak a rekeszértékeknél – és egyértelműen látszik is, hogy a szomszédos értékek egymás kétszeresei, illetve fele. Ez azt jelenti, hogy 250-es zársebesség esetén (1/250 sec) kétszer annyi fény jut a fényérzékeny anyagra, mint 500-as értéknél (1/500 sec). "
2. Az a kész videóanyag sebessége.
4.: Mi köze van a zársebességnek meg a blendének ahhoz hogy hány másodpercenként kell expo a timelapse? Te leírtad a viszonossági törvényt, csak semmi köze a timelapse videókhoz.
Kérdező: Timelapse videókat 2-6 kép/másodperc expoval szokták készíteni, 3 kép/másodperc-re állítva pont 100 képet kell készítenek 5 perc videóhoz. Persze a vágással is lehet rajta gyorsítani vagy lassítani.
"4-es mutass legalább egy DLSR fényképezőt ami képes 25-ször tükörfelcsapást végezni 1 másodperc alatt."
1. Nem kötelező DSLR-t használni.
2. Illetve elkerülésképp: Mirror lock-up vagy Live view mode
"Mi köze van a zársebességnek meg a blendének ahhoz hogy hány másodpercenként kell expo a timelapse?"
Te állítottad: nem lehet 1/25 másodperc alatt exponálni. Ennek ellensúlyozására hoztam fel az expozíciós időt.
"2. Illetve elkerülésképp: Mirror lock-up vagy Live view mode "
Live view modban is mirror lock-up van és amikor így csinálsz képeket 25 fps-el annak van egy neve: Videó.
Timelapse videót sosem csinálnak live viewben.
"Te állítottad: nem lehet 1/25 másodperc alatt exponálni. Ennek ellensúlyozására hoztam fel az expozíciós időt."
Hol állítottam ilyet? Én azt mondtam hogy nem lehet másodpercenként 25-ször expozni, erre te meg bemásolod a viszonossági törvényt, kérlek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!