NX 300 fotózás objektív nélkül?
Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy van egy NX 300-as fényképezőm,egy 18-55 -ös objektívvel.És mivel nem akarok egy szupermakró objektívet venni,így ugye ha megfordítom az objektívet(így ugye nem lehet rátenni)18 mm-re állítom,és így kb felér egy szupermakróval.És akkor az a probléma,(mivel már írtam ,hogy nem tettem rá az objektívet,tehát nem csatoltam rá,mert ugye fordítva van)hogy amikor így fotoznék akkor mindig kiírja,hogy objektív levéve.Nem találok olyan beállítást,hogy,"fotózás objektív nélkül" sajnos.Fontos lenne,mert akkor így lenne még egy szupermakróm is.A válaszokat előre is köszönöm!2015. ápr. 15. 19:36
1/8 anonim válasza:
Erre a kérdésedre legfeljebb a felhasználói kézikönyv tud választ adni. Még, ha fel is raksz egy fordítógyűrűt, a gép akkor is úgy fogja érdékelni, hogy nincs fent objektív, mivel nem lesz elektromos kapcsolat.
Mellesleg azzal a géppel szerintem kínszenvedés lenne használható fotókat készíteni fordított obival.
2/8 anonim válasza:
Ne automata módban fotózz, és nem lesz ilyen gondod!
Manuális módban működnie kell!
3/8 A kérdező kommentje:
Én kipróbáltam,manuálisban,zársebesség előválasztósban stb..De mind hiába.Mert mielőtt fotózni tudnék,azelőtt kiírja,hogy nincs objektív,és így nem enged.Amúgy meg a képet azért engedi megjeleníteni,tehát tudom,hogy milyen képet ad fordított objektívvel,és tök jó.Ha nem lenne jó,és gagyi lenne,nem tettem,volna fel ezt a kérdést.
2015. ápr. 16. 23:04
4/8 A kérdező kommentje:
Amúgy meg a gépnek nem elektromos kapcsolat kell,hanem van a "ház"-on belül egy kis gomb,és az érzékeli,hogy rajta van-e az objektív.Tehát,ha azt lenyomom,akkor fotóz,de nem tudom,mert teljesen rajta kell lennie a lencsének a házon,tehát nem tudom megnyomni.
2015. ápr. 16. 23:06
6/8 anonim válasza:
Igen, legutóbbi hozzászólónak van igaza, megoldható a macrozás ha veszel egy megfelelő fordítógyűrűt, sokan ezt használják akik nem akarnak költeni drága macro objektívre.
7/8 A kérdező kommentje:
Néztem már őket,de nem hiszem,hogy van Samsungra is.
2015. ápr. 18. 23:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!