Zár élettartam? (lent)

Figyelt kérdés

Van egy NIKON D5300 fényképeőgépem és a zár 9500 expónál tart pedig csak 4 hónapos(igen sokat használjuk).

1.Azt szeretném kérdezni, hogy kb. meddig bírja a zár?

2.Mennyibe kerül egy zárcsere, és amikor kicserélik(Nikon szervízbe) nem lesz baja a fényképezőgépnek,vigyáznak rá?

2015. ápr. 11. 21:27
 1/7 A kérdező kommentje:
3.és még azt is, hogy videózásnál(élő kép módba)a zár ugyanúgy számol vagy pl 1 perces videó hány expó?
2015. ápr. 11. 21:34
 2/7 anonim ***** válasza:

A zár átlagosan 100000-150000 expót bír. De hallottam már olyanról, hogy egy gépbe belepakoltak fél millió expót, és kifogástalanul működött, de olyan kérdéssel is összefutottam már itt, amiben a koma gépe megközelítőleg háromszáz(!) fénykép után eldobta a kanalat. Bár ezek kivételes esetek.

A zárcsere emlékeim szerint 100€ körül mozog, de nem vagyok benne biztos. Nem lesz baja, ha kicserélik, sőt!

Egy videó egy (kettő – 25 óra ébrenlét, és némi alkohol után nem vagyok emlékszem pontosan) expóval ér fel, legyen 1 perces, vagy egy órás. A redőnyzár élőkép módban a videó elején bezáródik, majd kinyílik, és így tesz a videó végén is. (ez 2 expó, bár ez fényképezésnél működik így, de gondolom videó esetében sem más a helyzet.)

2015. ápr. 12. 05:27
 3/7 anonim ***** válasza:
*A „vagyok” nem kell az emlékszem elé.
2015. ápr. 12. 05:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Még azt szeretném kérdezni, hogy nem sok ez a 9500 expó 4 hónap alatt?
2015. ápr. 12. 09:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem annyira. Én havonta 12-15 ezer expókat simán belenyomok. Tehát hozzám képest biztosan nem sok! :D
2015. ápr. 12. 14:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Milyen géped van?
2015. ápr. 12. 15:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Belépő szintű Canon.
2015. ápr. 12. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!