Lehetséges lenne elméletben hogy ultra nagy szenzoros fényképezöt rendelésre legyártsanak egy két obival?
Figyelt kérdés
A fullframe szenzorméret többszörösére gondolok, azzal milyen kemény felbontású képek készülhetnének... meg pl. többezer mm-es objektívet lehetne rá csatlakoztatni.2015. márc. 22. 17:21
1/3 anonim válasza:
Már legyártották és már kapható is, pisitke.Középformátumú digitális hátfalnak hívják. A többezer mm-es objektívet pedig távcsőnek hívják és arra szerelik fel a gépet.
2/3 A kérdező kommentje:
Nem érzem magam pistikének... amit leirtál azzal tisztában vagyok. Én a Mamiya szérián kivül ettől nagyobb szenzorra gondoltam.
2015. márc. 23. 06:10
3/3 anonim válasza:
Persze. Pénz kérdése az egész. Lásd, csillagászati kamerák. AZ most épülő LSST fényképezőgépében 3,2 gigapixeles óriásszenzor, előtte pedig egy 10 310 mm-es objektív (távcső) lesz, 1:1,23 fényerővel.
Ha van rá pár tízmillió dollárod neked is lehet ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!