Melyiket ajánljátok a kettő közül?
Nikon D3300 + 18-55mm VR II ( 150.000)
Canon 1200d 18-55mm DC + 50mm DC objektívvel + 8GB WiFi SD kártya (140.000)
Tapasztalatok?
Egyikkel sem foghatsz mellé!
Mivel Canon párti vagyok, értelemszerűen azt javasolNÁM!
DE!
Sokkal inkább javaslok neked egy használt gépet, hisz még azzal is lőhetsz számos-számtalan expót (feltéve hogy megfelelő gépet veszel), és olcsóbban tudsz vásárolni egy profibb (azaz félprofi) gépet!
Nem tudom miért vagyok Canon párti, valahogy ez volt az első márka amit komolyabban megismertem (ebben a témakörben)
Én is Canonos vagyok, de nem akarlak rábeszélni. Csak így a felsorolás alapján többet kapsz a Canon esetében kevesebb pénzért, viszont mindenki azt mondja, hogy a DC objektív nem valami jó. Erről személyes tapasztalatom nincs, csak hallomásból tudom.
50mm DC? Ilyet még nem hallottam, feltételezem, az 50mm 1,8-ról van szó. Az egy 20ezres obi, nem nagy tétel, de ott megint nyersz, mert egyébként szinte minden kezdő megveszi. Az árához képest jó üveg. A kártya meg... kérdés, hogy van-e már, meg kell-e venned külön.
Ha így nézed, a Nikonra még rá kell költened, hogy ugyanez a szett meglegyen, de ha nincs szükséged a plusz dolgokra, a VR II-es obival szerintem jobban jársz.
Itt jön még a képbe, hogy fogd kézbe a gépeket, mert az is számít, hogy neked személy szerint melyik jön be. Számomra mindig követhetetlen volt a Nikon menüje, de biztos csak szokás kérdése.
Leginkább nem videózni szeretnék vele, de ha arra kerülne a sor, hogy szükségem lenne jobb hangminőségre, akkor legyen rá lehetőségem.
Amire használnám az leginkább tájfotózás (éjjel és nappal), egész alakos képeket csinálnék barátaimról a szabadban. Nem kell túlgondolni kompakt géphez képest mindkettő sokkalta jobb, ezzel tisztában vagyok (Fuji s4000 , s7000). Számomra a lényeg, hogy 3200 ISO-ig ne legyen nagyon zajos a kép.
Ajánlom a dpreview nevű oldalt, ott tesztelik a gépeket mindenféle iso-n. Megnézheted, hogy a te elvárásaidhoz mennyire zajos iso3200-n a gép.
De éjjel egyébként is felejtős a fotózás, fogj egy állványt és tedd rá a gépet. A táj nem szalad el, ráérsz hosszú záridőt használni. Haverokhoz meg vakuzni kell.
Belépő szintű vázaktól nem szabad csodát várni. Ha nincs fény, neked kell csinálni. Sötétben a milliós gép sem fog jó képet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!