A raynox dcr-250-nél tudtok jobb minőségű macro előtétlencsét?
Milyen géped van, csak makrólencse jöhet szóba?
Nekem Raynoxom van, árához képest teljesen jó, képszéleken természetesen nem az igazi, de elfogadható ott is, középen jó a minősége, de ott is van rá szükség (Többnyire).
Neked már van egy és nem elég jó, vagy még nincs makrólencséd, de lehetne jobb?
Szerintem nyugodtan befektethetsz egybe. Nagy zoom... = nagy nagyítás, elvégre ezért vesz az ember makrólencsét ;)
Én Fuji Hs25-tel "dolgozom" , 3-400mm-re kitolva már nem látszik a vignettálás, annál lejjebb pedig szerintem nem is lenne érdemes menni, mert innentől felfelé kezd hatásos nagyítást adni. (Full zoomon a 720mm+lencse egy kb 6mm széles területet lefed)
Arra esetleg érdemes figyelni, hogyha nem akarsz komolyabb minőségromlást, ne használd maximális zoommal, mert akkor már kezdi előhozni a lencsehibákat, de csak szélsőséges esetekben feltűnő (pl. kromatikus aberráció nagyon kontrasztos, élesen elválasztódó területeknél (sötét/világos, rovarok lábainak szélénél például) előjön. De abszolút elfogadható. Gondolom azért te is észrevetted, ha lőttél már vele 1-2 képet :D
Remélem tudtam segíteni!
(Előző voltam)
Ja, és a záridőn pedig tudsz valamelyest segíteni ha ISO-t feljebbtekered (nem sokkal, 200, 400, így még nem olyan rossz a minőség, makrofotóknál nyilván fontos a részletek megőrzése), vagy kitámasztod a kezedet. Hasonfekve kényelmesebb és stabilabb is :D
+ Napfénynél nyilván több fény van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!