Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » A raynox dcr-250-nél tudtok...

BURESZ_13 kérdése:

A raynox dcr-250-nél tudtok jobb minőségű macro előtétlencsét?

Figyelt kérdés

2015. márc. 6. 18:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Milyen géped van, csak makrólencse jöhet szóba?

Nekem Raynoxom van, árához képest teljesen jó, képszéleken természetesen nem az igazi, de elfogadható ott is, középen jó a minősége, de ott is van rá szükség (Többnyire).

Neked már van egy és nem elég jó, vagy még nincs makrólencséd, de lehetne jobb?

2015. ápr. 8. 18:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem Fujifilm finepix hs50-em van, tehát csak makró lencse jöhet szóba, kaptam kölcsönbe egy Raynoxot, és tetszik, az egyetlen gond, hogy mivel elég kicsit a szűrőmérete, ezért viszonylag nagyot kell zoomolnom, hogy a képsarkokban ne legyen feketeség, emiatt viszont a záridőm, nagyon alacsony lesz, és most gondolkozom rajta, hogy valószínűleg veszek egyet, csak gondoltam előtte "körbekérdezek", hogy van e esetleg még jobb, amit már próbált valaki.
2015. ápr. 10. 18:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan befektethetsz egybe. Nagy zoom... = nagy nagyítás, elvégre ezért vesz az ember makrólencsét ;)

Én Fuji Hs25-tel "dolgozom" , 3-400mm-re kitolva már nem látszik a vignettálás, annál lejjebb pedig szerintem nem is lenne érdemes menni, mert innentől felfelé kezd hatásos nagyítást adni. (Full zoomon a 720mm+lencse egy kb 6mm széles területet lefed)

Arra esetleg érdemes figyelni, hogyha nem akarsz komolyabb minőségromlást, ne használd maximális zoommal, mert akkor már kezdi előhozni a lencsehibákat, de csak szélsőséges esetekben feltűnő (pl. kromatikus aberráció nagyon kontrasztos, élesen elválasztódó területeknél (sötét/világos, rovarok lábainak szélénél például) előjön. De abszolút elfogadható. Gondolom azért te is észrevetted, ha lőttél már vele 1-2 képet :D

Remélem tudtam segíteni!

(Előző voltam)

2015. ápr. 16. 19:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Ja, és a záridőn pedig tudsz valamelyest segíteni ha ISO-t feljebbtekered (nem sokkal, 200, 400, így még nem olyan rossz a minőség, makrofotóknál nyilván fontos a részletek megőrzése), vagy kitámasztod a kezedet. Hasonfekve kényelmesebb és stabilabb is :D

+ Napfénynél nyilván több fény van.

2015. ápr. 16. 19:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) sokat segítettek :)
2015. ápr. 19. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!