D3200 vagy D5200?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Újra szeretém kezdeni a fotózást, és három lehetőség közűl kellene válasszak:

a) Nikon D5200 + 50mm 1.8g

b) nikon d3200 kitben a 18-55el + 50mm

c) nikon d3200 kitben 18-55 es 55-200mm-el.

Ez a három tétel nagyjából ugyanabban az árban van. Pontosan 1 éve annak, hogy vettem egy D5100-et amihez ez 18-55et kaptam, és kb fél éve el kellett adnom anyagi okok miatt. Használtam már az 50mm-est és az 55-200mm-est is, egyik ismerősöm fotós és kölcsön adta egy két hétre mindkettőt, tehát mind a három objektívvel van tapasztalatom. A kérdés tehát az lenne, hogy megéri e a plusz pénz a D5200ért, és cserében csak 1 obit vegyek? Mindenféle fotós téren ottvagyok, portré, tájkép, macro, stb. Előbb utóbb valószínűleg, ha most a D5200et venném az 50mm-essel, vennék majd még objektívet, csak most kellene eldöntenem, hogy mivel kezdjek! Köszönöm előre is!

2015. febr. 6. 21:34
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem ha fontos a videó, akkor inkább D5200. A kihajtható kijelző nagy előny ebben az esetben.

Illetve a 39 fókuszpont is hasznos lehet, de a D3200-ban lévő 11 is elég :)

A D3200 sem rossz választás, sőt...

A fix50 mindenképp ajánlott, kiváló rajza van. De ha az az egy lencse marad egy jó ideig kevés lehet csak az az egy.

Úgy értem érezni fogod pl. a nagyobb látószög vagy épp a tele hiányát.

2015. febr. 7. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!