USA-ba utazok hamarosan, és nagyon fullos tájképeket, ill. videókat akarok csinálni. Milyen fényképezőgépet ajánlotok?
Ott vegyél, vagy bérelj egy fullos gépet, és vagy hazahozod, vagy csak a kártyáját..
Ne innen vigyél gépet.
Olyan gép nincs, ami helyetted kitalálja hogy honnan, milyen messziről, milyen szögből kell valamit fotózni ahhoz, hogy az a kép több legyen, mint egy tucatfotó.
A gép nem fogja tudni, mikor a legszebbek a fények, mikor kell szűk vagy tág blendét használni, nem tudja helyetted a helyes kompozíciót megalkotni.
Éles képre és hd videóra pedig szinte minden képes, akár a telefonod is.
A fényképészet egy szakma, évekig tanulják, akik ezt művelik. A jó fotó ugyanis nem elsősorban a gépen múlik, hanem az emberen, aki mögötte áll (ül, térdel, hasal).
Nem, a telefonom nem kepes, es soha nem is lesz, ezert szeretnek venni egy gepet, bar lassan kezdem szarul erezni magam hogy nem vagyok profi fenykepesz... :DDDDDD
Jobb is ,ha veszek inkabb egy iphonet, vegulis hogyha nem ertek a fotozashoz nehogy merjek olyan gepet venni aminek a hasznalatat esetleg akkor tanulom meg mikor mar megvan.
De az is lehet , hogy elvegzek egy fotos iskolat, mert ha nem fogok ugy erteni hozza mint te, eletem vegeig iphone-nal kell fotoznom. :D gondolom szerinted mindenki fotos akinek jobb gepe van nem egy olyan amin 3 funkcios, meg kell nyomni egy gombot hogy fenykepezzen es 10 megapixeles... Szep meglatas :D
Koszonom az eddigi valaszokat. Azert nem irtam keretet, mert nincs. Egy 'eletre' szeretnek valami jot, igy nem gond, ha dragabb egy kicsit.
Persze nem vagyok profi fotos, szoval a felmillio koruli opciokat inkabb mar elvetnem.:)
Egyetértek veled, itt mindenki ezt harsogja, hogy senki ne vegyen fényképezőt a kezébe, mert ez szakma. Ettől aztán nagyon okosnak tűnnek, nem mintha az, aki egy nyaraláson képeket akar csinálni, elvenné tőlük a kenyeret.
Én azt mondanám, hogy nézz szét a Milc gépek között (Nikon1 vagy Canon M) Ezeknél van lehetőséged később fejleszteni, cserélhető objektíves, de kisebb méretű, és laikusnak talán nem olyan bonyolult a használata. Ha elolvasod a használati utasítást, már abból is sokat megtanulhatsz.
Azzal viszont egyetértek, hogy vedd meg ott kint, mindig sokkal olcsóbbak a gépek, mint Európában.
Kedves utolsó válaszoló,
Köszönöm szépen a válaszod. Megveszem kint inkább, ha ott mérföldkövekkel olcsóbb, valamint utánanézek majd a gépeknek is, amiket irtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!