Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Alkalmas mind a két bridge...

Alkalmas mind a két bridge fényképezőgép rally versenyen való fotózásra?

Figyelt kérdés

Itt van az egyik fényképezőről link: [link]

a másik fényképező linkje: [link]

Nem konkrétan csak erre a célra kell, meg tudom, hogy dslr fényképezővel szoktak ilyen témában leginkább fotózni, de láttam már bridge géppel készült jól sikerült rally fotókat is. A második gépnek jóval nagyobb a zársebessége, az már alkalmas lehet rá, de az jóval drágább is. Így ha az első is elegendő nem szeretnék annyi pénzt kidobni. Az első gépnek meg csak auto fókusza van. Gondolom az is lehet hátrány. Köszönöm a válaszokat!

2014. dec. 22. 17:17
 1/4 anonim ***** válasza:
MILC-eket esetleg néztél?
2014. dec. 22. 18:56
 2/4 A kérdező kommentje:
Néztem, leginkább a Sony Alpha Ilce A3000k-t, ami kinézetre olyan mint egy tükrös gép, meg nagyobb a szenzora is. Rájöttem, hogy nem nekem való, mert én a természetben is szeretnék fotózni/videózni, és madarakra állatokra közelíteni, meg végül is olyan gépet keresek ami nagyjából minden célra jó valamennyire és nem túl drága. Ez az egy extrémebb kikötés, és ezt is csak hobbiból csinálnám, hogy autó versenyeken rallykon, kipróbálnám milyen fotókat tudnék csinálni, mert bejön az autósport, meg a mások által készített képek is. A külön vásárolható objektívek meg MILC, vagy DSLR fényképezőhöz, meg sem közelítik azt a zoomolhatóságot, vagy méreg drágák amik igen. Elhiszem, hogy az az igazi, meg DSLR gép kell egy hivatásos fotósnak, de csak nem lehetetlen küldetés egy bridge géppel sem jó képeket készíteni.
2014. dec. 22. 21:46
 3/4 anonim ***** válasza:

"...láttam már bridge géppel készült jól sikerült rally fotókat is"

Akkor tiszta sor! Neked is lehet szerencséd.

2014. dec. 23. 08:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyik gép sem volt a kezemben, de némi odafigyeléssel szerintem elég jó lehet a sikerarány. Már csak abból is gondolván, hogy 2003-ban lovasversenyeketfénykéepztem az akkori csúcstechnológia kompakt géppel, és azóta azért fejlődött a tekkknika... A követő autófókusz gyorsasága mindenesetre nem lényegtelen szempont. Ha nem tudna megfelelni, akkor is megoldható a feladat, mert:

- olyant reménybeli témát keresel, ahol a mozgás szöge miatt a változás kicsi, vagy

- olyan reménybeli témát keresel, ahol épp holtpont van a mozgásban, vagy

- kinézheted előre, hol lesz a leglátványosabb a kép (azért ez egy rallyn nem nehéz feladat), és oda fókuszálsz, majd mikor odaért a szerkezet, akkor exponálsz. Satöbbi.

A saját reakcióidődet is ki kell tapasztalnod.

Az első gép zársebességénél nem kell nagyobb, 1/1500 az már elég jó mindenre, de fényképkészítés szempontjából az is már feszített lesz, mert vagy süt a nap, vagy emeled az ISO-t és zajosodik a kép.

2014. dec. 23. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!