Fényrajz készítés?
Figyelt kérdés
fujifilm finepix hs10-em van, a nyáron már sikerült egyszer fényrajzot készítenem de már nem tudom hogy kell. egy csomó videót megnéztem a neten, M-módba, 5-30 mp-ig kell beállítani, iso 100, és időzítő. ez nekem most valamiért nem megy,pedig mindent úgy csináltam, valaki segítsen,sürgős!!2014. dec. 21. 16:54
1/1 anonim válasza:
Hali. HS10-ben ugyebár kell lennie M módnak , arra tekered , beállítasz egy minél hosszabb záridőt , te esetedben 30 másodperc , ISO-t 100-400 között , próbáld előbb négyszázzal. Blendét , tehát a rekeszt , F5.6 és 8 között. Időzítő is kell természetesen , és egy állvány , ha nem állvány , akkor valamire rakd le , ami fix. Fényforrásnak kezdetben próbálkozz telefon vakujával , akár kijelzőjével. Megnyomod az exponáló gombot , lejár az X idejű időzítő , mire te az objektív elé állsz , (ami lehetőleg legyen nagylátószögön , tehát ne zoomolj) és elkezdesz a vakuddal , vagy elemlámpáddal rajzolni írni krixkraxolni. Nem muszáj ezt fél percig művelned , ha végeztél , várd meg míg lejár a fél perc , és nézd meg mit alkottál! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!