Az alábbi adatok mit jelentenek a beállításoknál, illetve mire hatnak?
Samsung Galaxy K Zoom kamerám/telefonom van.
Komolyabban elkezdett érdekelni a telefon kamerája miután megnéztem a [link] weboldalon néhány a készülék által készített képet.
A kézi módban beállítások, finomhangolások tucatjaival találkozok.
Rekeszérték, záridő, ISO-t nagyjából vágom illetve a többi egyértelmű dolgot mint Vaku, arcészlelés, időzítő stb. :)
Leírom a kevésbé ismert dolgokat:
Ahova kérdőjelet írok azt nem értem. Az érdekelne engem, hogy mit jelentenek illetve milyen "hatást", eredményt érhetek el velük.
Vezetés mód
- Egy felvétel
- Sorozat felvétel
- AE BKT ?
Fókuszterület
- Középső AF?
- Több AF?
- Követett AF?
Mérés
- Több?
- Pont?
- Középre súlyozott?
Illetve az EV mit jelent?
Köszi
EV - Exposure value: A rekesz és a záridő kombinációja, magyarul fényérték.
AE BKT - autoexposure bracketing: Beállítod, hogy hány képet szeretnél csinálni, és azok hány fényértékkel térjenek el egymástól. HDR fotóhoz pl. ezt szokták használni.
Fókuszpontok - Középre fókuszáljon automatikusan, több pontot vegyen figyelembe, vagy kövesse a mozgó témát.
Mérés - Az egész képen mérje a fényt, csak egy pontban, vagy az egészen, de a kép közepe lényegesebb.
"Fókuszpontok - Középre fókuszáljon automatikusan, több pontot vegyen figyelembe, vagy kövesse a mozgó témát."
"Mérés - Az egész képen mérje a fényt, csak egy pontban, vagy az egészen, de a kép közepe lényegesebb."
A fókuszpont változtatása miben mutatkozik meg az egyes képeken?
Mikor érdemes középre fókuszálást, több AF-t, követett AF-t használni?
Illetve ugyanezt kérdezem a mérésnél is, hogy ott a több, a pont illetve a középre súlyozott miben tér el egymástól?
Esetleg tudnál könyvet ajánlani ami minimális elmélettel rengeteg példával rajzolja le a különböző beállításokban megmutatkozó különbségeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!