Fényképezőbe tölthető elem AAA. Miért csak 1,2 V-osak? Nem 1,5V-os kellene hogy legyen? Nagyon lényeges lenne hogy jó minőségűt tudjak venni. A mostaniak Enegizer azt hittem minőségi de nem igazán vagyok vele megelégedve.
A tölthetőek mindig 1,2V-osak voltak. Az eldobható a 1,5V-os.
Nimh-t kellett sokáig tölteni 13 órát, meg csontra lemeríteni, a li-ion akkukat meg pont nem szabad csontra meríteni.
Van olyan fényképezőgép amiben van 2 fajta elem van. Az AAA mellett lehet benne egy gombelem ami pl az idő és dátum megörzése miatt kell bele. Ha ez az elem merülni kezd akkor pontosan azt fogod tapasztalni, hogy egy normál jó akku vagy elem ( AAA ) is lemerültnek látszik rövid idő után.
Ezt talán érdemes lenne ellenőrizned. Én úgyanígy jártam a régi kompakt Canon gépemmel mint Te és sokat bosszankodtam miatta.
*Van olyan fényképezőgép amiben van 2 fajta elem van
1 db van mínusz :)
A gagyi akkuknak magas az önkisülése, hetek, vagy akár napok alatt jelentősen csökken a töltésük. Másrészt a belső ellenállásuk is nagy, ha nagy terhelést kapnak (például a gép fel akarja tölteni a vaku kondenzátorát), akkor leesik a feszültségük, és a gép üresnek érzékeli, miközben terheletlenül, multiméterrel megmérve normális a feszültsége.
FÉnyképezőgépbe csak jó minőségű akkut szabad venni. Olyat, aminek nincs, vagy minimális az önkisülése, és hosszabb tárolás után sem csökken a kapacitása, nem nő a belső ellenállása. Ilyenek a Varta Ready2Use, Panasonic (régebben Sanyo) Eneloop. A legjobb választás, csak kicsit drága, az Eneloop Extreme. A nagyobb kapacitásért cserébe bevallottan rövidebb az élettartama.
A jó akkuhoz nem árt egy jó töltő is, a legjobb akkukat is haza lehet vágni pár hónap alatt egy rossz töltővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!