Milyen kamerát vegyek, ha rövid zenés filmeket/videókat szeretnék készíteni?

Figyelt kérdés

Néhány éve foglalkozom hobbi szinten zenés videók készítésével, általában sorozatokat/filmeket használok alapanyagnak, de a gimiben például én készítettem a királyválasztási kampányvideókat, meg ilyeneket. Nagyon szeretem ezt csinálni, és mostanában jött az ötlet, hogy készíthetnék saját alapanyagból ilyen videókat.

Most a hétvégén elkészült az első ilyenem, amit most példaként belinkelek, hogy értsétek, miről van szó: https://www.youtube.com/watch?v=kY63UxAqdTQ

Ezt a mobilommal vettem fel, ami látszik is rajta, remeg a kép, meg messze nem olyan profin néz ki, mint a többi alapanyag (sorozat, film), amikkel dolgozni szoktam. Szóval egy olyan kamerát szeretnék, amivel jobban lehet fókuszálni valamire, ki lehet vele küszöbölni a remegést (vagy a formája miatt lehetséges vele trükközni, pl. kocsin húzni, stb. - ezt a lapos mobilommal nyilván nem tudom megcsinálni =D), és alapvetően a legfontosabb, hogy a felvett alapanyag jóval minőségibbnek és profibbnak tűnjön, jobban nem tudom megmagyarázni, remélem, értitek =D Nyilván nem egy hollywoodi szintet szeretnék elérni, hanem egy olyat, aminek a segítségével még szebb videókat tudok gyártani.

Abszolút nem értek a kamerákhoz, fényképezőgépekhez, csak megnyomom a gombot és felveszek, ezért nagyon értékelném, ha tudnátok segíteni =) Köszönöm szépen előre is, minden választ felpontozok =)

2014. nov. 24. 20:18
 1/1 anonim ***** válasza:

Az igazság az, hogy ameddig még minimális hozzáértésed sincsen a filmgyártáshoz, csak "csak megnyomom a gombot és felveszek" módon teszed a dolgod, nem sokkal lesz jobb egy drága camcorder (videokamera) vagy egy jó minőségű videót rögzítő tükörreflexes gép, mivel ott ilyen szakértelem esetén szintén az automatikára kell hagyatkoznod, ami elég sok esetben nem túl jó, ill. kifizetődő. A kamera sosem tudja, hogy az adott jelenetet Te, a gép "főnöke" milyennek szánod.

Elsősorban: tanulni, tanulni, tanulni. Úgy vélem, hogy ez lenne a legfontosabb. Talán azt tudom javasolni, hogy szerezz be valami olcsóbb videokamerát, ami a "tanulógéped" lehetne, azon kitanulnál 1-2 dolgot, és később befektetnél egy komolyabb DSLR gépbe, ami nagy szabadságot ad mind beállításilag, mind testreszabhatóságban (objektívek, mikrofon, szűrők, stb.).

Videokamerák: [link]

81 000 Ft alatti szűrő van a linken, így csak az olcsóbb típusokat mutatja.

Nem ártana legelőször átnyálaznod a fotós alapokat, ugyanis közrejátszanak a mozgóképalkotásban: [link]

Egyébként megnéztem a kisfilmedet. Látok benne némi fantáziát, már több egyediséget fedezek fel benne, mint a legtöbb amatőr filmesnél, ha mindezt gyönyörű minőségben tudnád művelni, biztos vagyok benne, hogy elfogadható lenne az, amit alkotsz.

Egyébként keretet nem írtál, hogy mennyit költenél kamerára, de azt kell mondjam, hogy 1-2 hiányossággal, illetve egy kicsit gyenge minőség mellett pl. ez a kamera egyáltalán nem rossz: [link]

Ha ennél nagyobb beruházást nem akarsz egyenlőre véghezvinni, egy ideig ki fog szolgálni, bár a mikrofonbemenet hiánya elég fájó pont lehet bizonyos esetekben.

2014. nov. 25. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!