Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mennyire erős a Cromatikus...

Theblondie kérdése:

Mennyire erős a Cromatikus Aberráció?

Figyelt kérdés

Objektívet szeretnék venni ( főként portréfotózáshoz)

ezt a kettőt nézem ki:

[link]

[link]

Mennyire erős ezekbe a Cromatikus Abrráció? Próbáltam tesztképeket keresni meg nézni, de nem nagyon találtam sehol. Nyilván itt magasabb mint egy profibb objektívnél, de mivel én még csak kezdő vagyok annyira még nem érné meg nekem profi obit venni. De a lehetőségeimből szeretném a maximumot kihozni.

Köszönöm a segítséget, illetve bármilyen javaslatot szívesen fogadok!

2014. nov. 12. 20:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Én találtam tesztképeket dögivel.

Google + objetkív típus + Chromatic aberration

vagy

google + objektív típus + lens review

ám én ilyen egyszerű vagyok a mint a faék, nem tagadom.

Egyébként szerintem 7es fokozatú, szerintem....

2014. nov. 12. 20:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Kromatikus aberrációnak hívják magyarul. K betűvel.

Vagy egyszerűen csak színhibának.

[link]

[link]

2014. nov. 12. 20:59
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen elírtam...
2014. nov. 12. 21:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem akarok beleszólni, de portrézni én inkább egy fix 50-est, 85-öst vagy 135 körülit vennék, igénytől függően. Nagyobb fényerő, kisebb mélységélesség, élesebb kép. Viszont tény, hogy messze nem olyan univerzális.
2014. nov. 13. 00:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen én is egy 85mm f/1.8-as obit néztem először,de utána több helyen olvastam és többen mondták, hogy érdemesebb inkább egy 70-200ast vagy 70-300ast venni. De közbe meg ugye a nagy zoom átfogású obiknak nincs olyan szép rajza. Szóval nem igazán tudom, hogy melyik lenne az érdemesebb. Tény amit Te is írtál előttem hogy portrézni 85mm-el jó és fixel, de a zoomnak megy több a lehetősége.
2014. nov. 13. 07:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Több a lehetőség, de kisebb a fényerő, nem mossa olyan jól a hátteret, ami portrénál hátrány.

Egyébként egy 70-200 vagy 70-300 nem nagy zoomtartomány, épp 3x vagy 4x. Az azért még nem vészes.

A minőségromlás olyan 10x zoom felett szokott kezdődni.

Ettől függetlenül én is fix obit ajánlok. A 85mm 1.8 nem vészesen drága, és jó. A 70-200 sem rossz, ha L-est veszel, de az már 2.8-as fényerővel (jobb esetben stabilizátorral) elég húzós.

2014. nov. 13. 14:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :) Igen a 70-200as azért az már nem az olcsó kategória.
2014. nov. 14. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!