Vakus kép javítása?

Figyelt kérdés

Photoshop CS6 Portable verziót használok,magyar nyelven.

Vakut használtam fényképezésnél,de a képeken 1-1 rész avgy túl sötét,vagy túl fehér.Ezt hogyan tudnám valahogy normálisra visszaállítani?Ezt találtam a neten,csak hát nekem túl magam szinten van leírva :D

akuzás esetén a kép bizonyos részei túl világosak lehetnek. A képet szendvicspozitív (Multiply) rétegekkel sötétítjük, majd a nagyon sötét részeket rétegmaszk segítségével halványítjuk.

1. A Layer mappán hozzunk létre egy szendvicspozitív réteget:

Ctrl-J, Összhatásmód: Multiply (szendvicspozitív)

és az átlátszósággal (opacity) állítsuk a kép túlvakuzott részeit jóra.

2. Csináljunk még egy szendvicspozitív réteget (Ctrl-J), majd adjunk hozzá egy rétegmaszkot: Add Layer Mask

3. Váltsuk a festőszínt feketére: X

Váltsunk át ecsetre: B

Fessünk a sötét részeken, ahonnan előjön az alsó rész, ami világosabb

[link]

#vakus-kép
2014. nov. 8. 18:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Pedig ezek durván szájbarágós leírások. Ha még ez alapján sem megy, akkor guglizz még egyszerűbb photoshop alapozókat. A net bugyraiban szkennelt kézikönyvek is előfordulnak.
2014. nov. 8. 19:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom,hogy mi az a szendvicspozitív (Multiply) réteg.Hiába vagyok a rétegeken belül,nem találok ilyet.Layer mappát sem tudom,hogy hogyan,merre kéne előhívni.Szerintem egyáltalán nem szájbarágós.Nem egy gyakorlott Photoshop-használó vagyok.
2014. nov. 8. 19:11
 3/4 anonim ***** válasza:

"Layer mappát sem tudom,hogy hogyan,merre kéne előhívni"

Az a rétegek panel.

"Nem tudom,hogy mi az a szendvicspozitív (Multiply) réteg.Hiába vagyok a rétegeken belül,nem találok ilyet."

Rétegen jobbkatt, keverés.

A többit már te fogod előbányászni :)

2014. nov. 8. 19:21
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Adobe Camera RAW-val próbálkozz.
2014. nov. 9. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!