Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyenek ezek a képek szerinte...

Milyenek ezek a képek szerintetek?

Figyelt kérdés

A várasnál és a madarasnál tudom, hogy van nem kis hiba, mert ferde, a madár meg kicsit takarásban van, a többire tudtok valamilyen tanácsot adni? :)

[link]

2014. okt. 29. 18:10
 1/8 anonim válasza:
100%
Én sajnos nem vagyok otthon a fotózásban, laikusként nekem nagyon tetszenek, főleg a citromkarikás. Ügyes vagy!
2014. okt. 29. 18:18
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Van benne érdekesebb, a többi átlagos. Nekem a sárga ablakos tetszik, az egyik citromkarika, a napraforgó sem rossz, csak a széle kiégett.

Próbálj olyat mutatni, ami valami okból különleges, és nem látom minden nap az utcán.

2014. okt. 29. 19:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Van benne pár különleges a citromos nagyon jó. Próbálj egyedi lenni, egyedi. rengeteg mindent megcsináltak már előtted mint pl. a napraforgó. Csinálhatsz te is kompozíciókat, ez is művészet. De ne légy tucat:) Szerintem van benned tehetség ha egy kicsit odafigyelsz.:)
2014. okt. 29. 19:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük azzal, hogy ne vedd személyeskedésnek amit írok. A véleményünket kérted.

És akkor nézzük sorban:

Sunflower

Ez nem igazán napraforgó, ugyanis a nagyja hiányzik, ami látszik, annak meg csak kis része van fókuszban. Ugyanakkor nem is makró a méhről, mert az meg csak egész kis részét tölti ki a képnek. Nem tudom eldönteni, mit akartál megmutatni, szerintem te sem tudtad igazán. A jobb oldali kiégett rész nagyon csúnya, de fölötte a szirmok is nagyon természetellenesnek hatnak. És ismétlem, a témád (a napraforgó) nagy része életlen. Tudom, kicsi a dof, de ha a virág a téma, akkor ez így nem nyerő.

Calm

Egy félbevágott csónakot látunk természetellenesen túlszaturált képen, ami ráadásul be is mozdult elég csúnyán.

Miskolc

Dől össze-vissza, nem igazán látom a koncepciót. Látok viszont egy lámpát, amit nagyon nem kéne, hogy lássak.

Tram, Miskolc

Így, ebben a formában tucatfotó. A jobb oldali láthatósági mellényes emberek vonzzák a tekintetet, pedig a villamosvezető sokkal keményebb csávónak tűnik, még villamos nélkül is megenné őket reggelire. A kép bal szélén belógó néni másik felét tán már meg is ette.

Miskolc

Fal. Ennyi jut eszembe róla. Nem tudom, mit akartál megörökíteni, a belógó leveleket? Vagy azok csak útban voltak? Az ablakok is el vannak vágva. Valahogy nem áll össze képpé, és erre már csak ráadás az, hogy a színek sincsenek rendben, zöldes árnyalata van mindennek.

Miskolc

Na ez majdnem tetszik. Egész pofás minimált lehetne kihozni belőle, kár a félbevágott ablakért és a nézőpontért - pont szemből talán jobb lenne. A színhőmérséklet szerintem itt sem stimmel.

Miskolc

Na ezt sem tudom mire vélni. Fakó, színtelen, árnyékos fal előtt egy fél kresztábla ragyog. Az lenne a téma? Mert gondolom, nem a sarkokban itt-ott belógó emléktábla- vagy díszítés-töredékek. Egyébként kimondottan jól mutatna a fakó falon a fenti ablakban tükröződő ragyogó kék ég. A nézőpontból adódó sok ferde vonallal viszont nem tudok megbarátkozni.

Miskolc

Félbevágott kapu, és az ablak fölötti díszítés teteje is elveszett valahol. Talán szemből fotózva, és az apró részletekre is figyelve nem lenne ilyen turistafotó jellege.

Downtown, Miskolc

Egyszerű életkép. Kicsit vazar a sarokban belógó autómaradék. Nincs a képen semmi érdekes, az előtér töküres. Talán ha vársz egy-két másodpercet, a villamos elüti a gyalogost.

On the freeway

Az NX5 tényleg ilyen zajos ISO400-on vagy csak túl effektezted a képet?

Man's best friend

Hand's best friend. Nekem ez ugrott be először, mikor megláttam. Aztán az, hogy a kép jobb oldala miért van a képen?

Mallards

Az a baj ezzel a képpel, hogy a mallardok úgy kb. a kép egyszázad részét töltik ki, a többi az iszonyatosan zavaró, fehér pöttyös víz. Meg a képzaj. Szerintem az utómunka miatt.

Mallard

Na igen, ez tényleg ferde. :) A kép alsó részén lévő fehér tükröződés uralja a képet, lehet, hoyg érdemes lenne beruházni egy polárszűrőbe. A mallard itt is elég kicsi.

Lemon

Ez tetszik, persze nem profi munka, de erre jó ránézni. Kár, hogy a pohár aljáról nem törölgetted le a vízcseppeket. Meg a képzaj. Tényleg ilyen zajos ez a gép? Ja, és a szenzor is koszos, talán ezen a képen a legzavaróbb.

2014. okt. 29. 21:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A vége lemaradt.

Lemon

Ez az elrendezés nem tetszik, de ez szubjektív vélemény. Meg persze hiányzik az "akció".

Cobweb

1600-on már nem csoda, hogy zajos. A két világos (főleg a bal oldal, teljesen kiégett) folt nagyon zavaró.

It's raining

Akkor miért nem azt mutatod meg? Mert ez csak egy vizes levél.

Riegersburg

Ez is dől, igazad van. :)

Hiding

Valóban. Nem is sok látszik belőle, szerintem ez így nem túl szerencsés. Főleg a csőrét hiányolom. A kiégett ég sem javít a helyzeten.

2014. okt. 29. 21:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is jó képeket készítesz.

Most pedig a kritika következik :D (jó szándékkal :D)

A napraforgós elég tucat.

A csónakos szvsz bemozdult.

A vezetékesen nem tudom mit kell nézni.. Az ablakot/szobrot/vezetéket?

A villamososba se a táskás nő sem a munkások nem kellenének.

Az ablakos dettó mint a vezetékes.

A muskátlisban nincs semmi extra dolog ami megfogna.

A következő ablakosba belóg a tábla... (helyezkedj!! :))

Az ügyvéd-táblás egész jó.

A piros-fehér villamososba kár hogy belelóg a kocsi.

Az autópályás jó.

A kutyás jó lenne, ha nem mozdult volna be a kéz..

A két kacsás képen a kacsák elvesznek a zöld színűnek ható vízben (megint helyezkedj, zoomolj)

Az egy kacsás kép egy kicsit zajos és elveszik benne a fő téma.

A citromosat mindenképp próbáld újra. A környezet legyen természetesebb. (ne összeragasztgatott A/4 es lapokból álljon :D (pl kerben napágy mellet, fűben, bárpulton stb.)) Továbbá világítsd meg jobban a tárgyat, mert nagyoon zajos.

A pókhálós és a leveles zajos/bemozdult (állvány+makróbjektív)

A vár pedig tényleg mindjárt kicsúszik a képből :D

na asszem ennyi. ezeket mind segítő szándékkal írtam, nem kötekedni akartam :)

2014. okt. 29. 21:17
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2014. okt. 30. 07:17
 8/8 anonim válasza:

- a napraforgós nem rossz

- a csónakosnál nekem tetszenek a színek, de az előzőhez hasonlóan kicsit tucat. ettől még szép.

- a miskolcos unalmas.

- a következőnél nem mutatnak jól a munkások a háttérben, de jó lenne nélkülük

- az ablakosban sincs semmi érdekes, a fényerő lehetne kicsit nagyobb

- a következő ablakos jól néz ki

- az az utáni is egész jó

- a következő házas is, bár nem sok különleges van benne

- a várososból nagyon hiányzik a koncepció

- az utas nem rossz

- de aranyos kutyus ^^ ez jó lett

- a kacsás kép elég üres, de a következő az egy kacsával már jó

- a citromosak királyak, bárcsak nekem is ilyen jó gépem lenne *.*

- a pókháló meg utána a leveles unalmas, nem valami jók, ahogyan a tájkép sem

- a madár jó, kicsit takarásban van, de nem akkora baj

Szerintem próbálgasd a kamera kézi beállításait, keress koncepciót, egy NX5-ösből ennél sokkal többet ki lehet hozni!

2014. nov. 3. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!