Mi az a "színes film már előhívott negatívjának bevezető szakasza"? (lent)

Figyelt kérdés

Ki kell vágnom egy kis darabot eből: "színes film már előhívott negatívjának bevezető szakasza"

Mert ezt szeretném megépíteni:

[link]

Van nekem itthon ilyen "tekercs" csak ez barna és nem látok vele semmit mert nem átlátszó.

2014. szept. 28. 17:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az tökéletesen meg fog felelni erre a célra. Épp az a lényeg, hogy a látható fényt ne engedje át.
2014. szept. 28. 17:21
 2/11 A kérdező kommentje:
De ami nekem van ezt most vettem ki a fényképezőből és ez nem jó mert nem látok semmit szó szerint ha rárakom...ha meg nincsen rajta akkor még jobban látom az infrafényt
2014. szept. 28. 17:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Most vetted ki a gépből? Akkor az nincs még előhívva! Az lehet a baj. Az meg hogy nélküle még jobban látod az infrafényt, azért van, mert az oblektívből már kiszedted az infraszűrőt, nem?
2014. szept. 29. 11:29
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, kivettem már az infraszűrőt de most megvolt már mi volt a baj...nem egy üres szalagot kell használni amit kivettem a fényképezőből hanem egy már előhívott negatív bevezető szakaszát ez ilyen mély borostyán színű és átlátszó nem úgy mint egy egy üres szalag.

Az a baj hogy nem úgy látom magam mint a képeken de sanszos hogy neki van még egy külön ir lámpája ami szemből világít rá én meg csak egy távirányító ledjét használtam.

Am nem értem hogy miért mondják hogy cseréljem ki az ir szűrőt erre. Amikor szűrő nélkül még erősebb...

2014. szept. 29. 11:35
 5/11 anonim ***** válasza:
Az a jelentősége, hogy ha nem teszel be semmilyen szűrőt, akkor látod ugyan az ir- képet, de együtt vele látod a normál spektrumban lévőt is, míg ha benn van, akkor ténylegesen csak az ir. fénnyel megvilágított felületek fognak a képen látszani. Így lehet pl. detektálni egy infra LED működőképességét.
2014. okt. 1. 08:53
 6/11 A kérdező kommentje:
Számít hogy nem az optika mogé tettem a szalagot hanem csak pontosan elétartottam kívülről a kamerának?
2014. okt. 1. 15:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Mert pl csak akkor látom benne az infra fényt ha egészen közelről világítom meg az arcomat...hogy csináljak minél erősebb infra fényt? Nem lehetne venni ilyen normál izzót ami azért nem az a brutál teljesítményű és nem alkalmas melegítésre hanem csak annyi mintha egy normál 25 wattos takarékos izzó égne mármint annak megfelelő fény infrában és szabad szemmel meg még ne lehessen látni...
2014. okt. 1. 15:32
 8/11 anonim ***** válasza:
Hogy az objektív elé v. mögé teszed, tökmindegy. Igen, vannak erős fényű infrared LED-ek, készülnek olyan Web-kamerák, amik ilyen LED-ekkel világítják meg a tárgyat maguk előtt.
2014. okt. 1. 15:55
 9/11 A kérdező kommentje:

Én nem akarok venni még egy webkamerát...min 5 ért láttam ilyent és nem is valami elterjedtek. (nem kapni a teszkóban)

van olyan izzó ami ilyen rendes becsavarós féle?

2014. okt. 1. 17:37
 10/11 A kérdező kommentje:

Vagyis oké hogy van mert mondtad, csak hogyan keressek rá? Nem találok pont ilyen izzót...felőlem lehet olyan is amin sok kis led van csak lehessen konektorba dugni. vagy villanykörte helyére becsavarni.

Nagyon megköszönném ha tudnál ilyent mutatni.

2014. okt. 1. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!