SOS! Nikon D5100-as gépem vízbe esett, mit tehetek ilyen esetben?
Sürgős segítséget szeretnék kérni, Nikon D5100-as gépem egy szerencsétlen baleset folytán vízbe esett (pontosabban kerti tóba esett, bár a helyzeten nem változtat).
Kérdésem az lenne ilyen esetben mit tehetek és menthető-e a gép?
Amit eddig tettem, az annyi hogy azonnal kikaptam belőle az aksit és egy tál rizsbe tettem az aksit és a gépet is,mivel úgy tudom ilyen esetben még ez a legjobb megoldás.
A gépet februárban vettem media markt-ba ezért garancia az van rá még bőven, de nem tudom ilyen esetben szóba állnak-e velem.
Köszönöm a választ előre is.
Kezdjük az elején: a garanciajegyet gyakorlatilag szét is tépheted. Innentől kezdve akármilyen problémával visszaviszed, visszadobják, hogy beázott. Nincs olyan, hogy nem tudják meg, mert megtudják (vannak benne indikátorok, amik elszíneződnek, ha vizet érnek).
Amit tehetsz, hogy 5-6 napig hozzá se nyúlj, aztán rakdf össze, próbáld meg használni. Ha nem megy, akkor keresd fel a Nikon szervízt (nem tudom, hogy hol van magyarországon), és kérdezd meg, hogy mennyi lenne a nem garanciális javítása (lehet olcsóbb lesz venni egy új vázat).
Oktatni most nem szeretnék, hogy miért adják hozzá a nyakbaakasztót, van elég gondod enélkül is, max most egy életre megtanultad, hogy mire való.
Lenyegeben annyit tehetsz, higy megvarod, amig jol kiszarad, es utana imadkozol, hogy mukodjon.
Ha ez nem valt be, marad a javitas vagy az uj gep vasarlasa, attol fuggoen, hogy melyik eri meg jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!