Melyik a leggyakoribb beállítás, amivel fotózni szoktál?
Ja bocs, úgy olvastam, hogy "szoktak". De ugyanaz nagyjából, hogy minden más és más. Pár dolgot meg tudok azért adni:
-ISO-t 200 fölé nem szeretem vinni, de 800-nál semmilyen esetben nem tekerem feljebb.
-Leggyakrabban egy Helios 44-2 van a vázon, azt F8-nál feljebb nem állítom.
-Ha kirándulni megyek a géppel (állatkert, vagy valami hasonló), akkor feltekerem a Canon 35-80 USM-et.
-Rendszercakut indirekten használok pici derítésre, ha a fényviszonyok megengedik, hogy 1/320-nál hosszabb rázidőt használjak (még nincs HSS vakum).
-A gép Av, vagy M módban van.
-A vázba épített vakut nem használom.
Nagyjából.
Én általában AV-ban fotózom, ezt korrigálom expo korrekcióval, ha szükségét érzem. Egyébként állítok max záridőt, az iso-t 12800-ig hagyom felmenni. Ez a legtöbb helyzetben eddig elegendőnek bizonyult.
Használom mellette a fénymérés rögzítést és hátsó gombbal fókuszálok.
Vakut csak ha nagyon nagyon muszáj.
Ha valami eltérőt akarok, annak megfelelően változtatok a beállításokon, de alapból ez szokott lenni a felállás.
Szia, objektíven legfeljebb 4-ig rekeszelek le, ha Av módban fotózok akkor az automatikus ISO 160-3200, a zársebesség amit ilyenkor igyekszik tartani az gyújtótáv és téma függő, 1/60 vagy 1/125 vagy 1/250.
Ha jobban ráérek beállítani vagy ha vakuzok, akkor M módban használom, rádiós kioldóval vakuzok, előbb beállítom a helyes expozíciót a környezeti megvilágításhoz, majd ehhez hozzáállítom a vaku teljesítményét, ez általában 1/4, 1/8, 1/16.
A teleholdat 600mm f11 rekeszértéken 1/160 záridővel iso 100 on 3800K fehéregyensulyal 3mp es expoziciókésleltetéssel.
A csillagokat f1.4 rekesszel 6xfél órás expóval iso 100 on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!