Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen beállításokkal lehet...

Milyen beállításokkal lehet jó tábortüzes képeket csinálni? Meg éjszakai képeket gyenge fényben?

Figyelt kérdés
Nemigazán szeretnék vakut használni ha nem muszáj. Egy canon 600D-m van. Köszi előre is a segítséget:)
2014. szept. 24. 20:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia. Ha éjszakai tájképet, vagy csak tájképet fotóznál mindenképp állványról tedd, szűk rekesszel pedig majd kijön az idő hogy hány másodpercig vagy percig legyen nyitva a zár.

Kérdés hogy melegedéstől hosszú záridőnél elszínezi-e a képet a CCD?? Ezt sajna nem tudom, ki kell próbálni.

Ha tábortűznél embereket fotóznál, hát ott már gondban vagy mert ugyebár mozognak, tehát a hosszú záridő nem jöhet szóba. Talán valami bitang nagy fényerejű objektív egy olyan vázzal ami nem zajos magas ISOn sem. Kérdés mekkora a tábortűz, mert egy kis szalonnasütést tuti csak egy közepesformátumú géppel tudsz fotózni, pl. Pentax 645Z, de annak ára egy kisebb autóé :(

Ha nagy a tűz van elég fény akkor talán elég egy 1.4-es objektív valami jó FF gépvázzal. Vakut szerintem se használj a jó képet szeretnél.

2014. szept. 24. 22:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi:) majd kiprobálok mindent amit írtál
2014. szept. 25. 14:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem okoz problémát F4-F5,6-on sem, ISO 100-200 elég, záridővel játszhatsz, de nem hinném, hogy 1/125-nél hosszabb kellene, de azt majd kitapasztalod a helyszínen.
2014. szept. 25. 19:17
 4/7 anonim ***** válasza:
#3: amit Te leírtál ezek az értékek kb. nappali felhős, közepes megvilágításokhoz jók. Ő tök sötétben egy darab tábortűz mellett szeretne fotózni. Az azért pár fényértékkel odébb van.
2014. szept. 26. 08:08
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt a fotót EXIF alapján 3.5-es rekeszen 1600-as ISO-n fotózták és 1/15 zársebességgel. Sajnos itt a bemozdulás esélyes, tehát vagy 3200-as ISO kellene vagy 3.5 helyett 2.8, 1.8 esetleg 1.4-es objektív.

2014. szept. 26. 09:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor biztos tűzfüggő. Ki kell próbálni. ;) Én telefonnal (SE K800i) is csináltam már jó képeket tábortűznél, úgyhogy érdekes lenne , ha egy 600D nem képes rá.

Persze tűztől távolabb, sötétben már esélytelen emberek fotózása fényforrás nélkül, de az már esélytelen 1 millás obival is, mert az már nem azon múlik.

2014. szept. 26. 18:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget
2014. szept. 27. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!