Milyen beállításokkal lehet jó tábortüzes képeket csinálni? Meg éjszakai képeket gyenge fényben?
Szia. Ha éjszakai tájképet, vagy csak tájképet fotóznál mindenképp állványról tedd, szűk rekesszel pedig majd kijön az idő hogy hány másodpercig vagy percig legyen nyitva a zár.
Kérdés hogy melegedéstől hosszú záridőnél elszínezi-e a képet a CCD?? Ezt sajna nem tudom, ki kell próbálni.
Ha tábortűznél embereket fotóznál, hát ott már gondban vagy mert ugyebár mozognak, tehát a hosszú záridő nem jöhet szóba. Talán valami bitang nagy fényerejű objektív egy olyan vázzal ami nem zajos magas ISOn sem. Kérdés mekkora a tábortűz, mert egy kis szalonnasütést tuti csak egy közepesformátumú géppel tudsz fotózni, pl. Pentax 645Z, de annak ára egy kisebb autóé :(
Ha nagy a tűz van elég fény akkor talán elég egy 1.4-es objektív valami jó FF gépvázzal. Vakut szerintem se használj a jó képet szeretnél.
Ezt a fotót EXIF alapján 3.5-es rekeszen 1600-as ISO-n fotózták és 1/15 zársebességgel. Sajnos itt a bemozdulás esélyes, tehát vagy 3200-as ISO kellene vagy 3.5 helyett 2.8, 1.8 esetleg 1.4-es objektív.
Akkor biztos tűzfüggő. Ki kell próbálni. ;) Én telefonnal (SE K800i) is csináltam már jó képeket tábortűznél, úgyhogy érdekes lenne , ha egy 600D nem képes rá.
Persze tűztől távolabb, sötétben már esélytelen emberek fotózása fényforrás nélkül, de az már esélytelen 1 millás obival is, mert az már nem azon múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!