Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért van minden képen csukva...

Miért van minden képen csukva a fél éves lányom szeme?

Figyelt kérdés
Vettünk egy új fényképezőgépet, mert a régi tönkre ment. A régi gépünkkel nem volt ilyen gond, vakunál is nyitva volt a lányom szeme. Az új gép viszont valahogy (bocs, de totál laikus vagyok a témában) pont azt a pillanatot rögzíti amikor a lányom pislog egyet a vakutól. 100 képből 100 képen van csukva a szeme. Már megőrülök, komolyan... Valami beállítással csak lehet ezen segíteni gondolom... Valakinek valami ötlet? Köszönöm!

2014. szept. 23. 10:16
 1/9 anonim ***** válasza:

ROsszul van beállítva.

Állítsátok úgy be, hogy a záridő rövidebb legyen. Legyen pl sportmódba....

2014. szept. 23. 10:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Valszeg a buzzi vörösszemcsökkentő elővillantás miatt pislant egyet önkéntelenül, ez nem ritka. Próbáld kikapcsolva.
2014. szept. 23. 10:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Mindkettőt kipróbáltuk, és így is csukva van. :(
2014. szept. 23. 10:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán kinyílt már a lányod szeme? :)
2014. szept. 23. 11:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Sejtettem, hogy lesz ilyen válasz is. Köszi, elég sz*r poén volt... Amennyiben van még valakinek ötlete, légyszi' ossza meg velem.
2014. szept. 23. 11:51
 6/9 anonim ***** válasza:

Kapcsold ki teljesen a vakut. Onnantól már csak szerencse kérdése.

Nem tudom, milyen gép, ha van rajta sorozatfelvétel, akkor használd azt. Gyorsan egymás után csinál 2-3 képet, valamelyiken csak nyitva lesz a szeme.

2014. szept. 23. 12:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Az a baj vaku nélkül a lakásban elég rossz minőségű képet csinál. A sorozat felvételt még nem próbáltam. Köszi, talán azzal szerencsém lesz. :)
2014. szept. 23. 12:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem meg jó poén volt, elég sokáig csiszoltam :) Azt még tudnod kell, hogy a ki-bekapcsolható vörösszemes elővillantás előtt is van egy, közvetlenül az expozíció előtt, ezzel méri meg a gép a szükséges vakuexpozíciót. Ha teljesen manuálba kapcsolod, akkor esélyes, hogy a vaku is manuálba kerül és nem lesz mérő elővillantás, viszont a vaku tolóerőt is manuálisan kell beállítani. Ezek a lehetőségek gépfüggőek.
2014. szept. 23. 14:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Ezt a manuális állítgatást egyáltalán nem vágom. :) Elképzelhető, hogy ilyen nincs is a gépünkön. Elég alap típus. Köszönöm azért.
2014. szept. 24. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!