Hol van a buktató az új canon 10-18 is stm-ben?
A Canon 10-22 ár/érték arányban egy rémesen rossz üveg. Nem az üveggel van a probléma, hanem inkább az árával.
A Tokina 11-16 az fix f2.8, és szintén drága (170-180 rongy).
A Sigma 10-20 az f4-5.6, viszont HSM motoros (ami Canonnál USM-re hallgat), így amiatt kicsit drágáb (130 rongy).
Na ezekkel ellentétben a Canon 10-18 f4.5-ről indul, és a 240 grammos súlyból következtetve egy darab fém alkatrész sincs benne. Ez önmagában semmit nem jelent, lásd a Canon 50f1.8-at (és nézd meg mondjuk a "kicsit fémes" Nikon 50f1.8-at: relatív ugyanazt kapod gyakorlatilag, csak a Nikon kétszerannyiba kerül). Szóval igen, az anyagokon spóroltak kicsit: nincs fém bajonett, szerintem belül se sokkal több van, cserébe olcsó, de használható (lásd szintén a Canon 50f1.8-at: megrázod, és zörög, csörög, csattog, de működik).
Objektívet mondjuk nem is azért veszünk, hogy rázogassuk :)
Persze értem én a lényeget, de ha vigyáz rá az ember, jó szolgálatot tesz az üveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!