Milyen tükörreflexes alsó/középkategóriás fényképezőgépet ajánlotok?
Hát, hogy bőven, az azért nem teljesen fedi a valóságot.
Tény, hogy nagyon jók azok is, úgyhogy nem fog csalódni a Nikon-ba sem. Ajánlhattam volna Nikont is, de azt már valaki ajánlott. Csak egyenlítettem. ;)
És akkor már a Pentaxot se hagyjuk ki. Kiváló gép, időjárásálló váz és obi kedvező áron:
Nikon D5200 és a Canon 700D nem ugyan az a kategória
Inkább Nikon D5200 vs Canon 70D
A 700D kategórián belüli ellenfele a D3300.
Ha pedig letekintünk az alsókategóriába, akkor ott meg nincs ellenfele a Canon-nek. 1200D Pl.
Kérdéses, hogy mire szeretné használni? Később milyen területen alkalmazná, mert a kiegészítő- és objektív park sem mindegy. Canon-re több mindent kapsz. Nikon se rossz, de ahogyan én látom, hogy a Canon jobban uralja a piacot.
Ha pedig később tuningolni akarod a gépet, akkor a Canon-höz van Magic Lantern, amivel lényegesen több funkciót elérsz a gépben.
Valahol itt olvastam az oldalon, hogy ha barkácsolni akar valaki, akkor Canon, ha nem, akkor Nikon. Hozzá kell tenni, hogy a barkácsolás nem kötelező, nélküle is kivállóan megy a gép, csak a tudását bővíti ki egy másik, fejlettebb kategória felé.
Erre az összes DSLR alkalmas, itt inkább az objektív a lényeg, mert más obi kell tájfotózáshoz és más portréhoz.
De olvass picit erről: [link]
és találsz még sok leírást.
Ha nem akarsz nagyon belebonyolódni, akkor én egy Nikon D3200-at javaslok 18-105mm-es obival. Nagyon jó kezdő gép, az objektív is szinte mindenre alkalmas. +UV szűrő + napellenző + SD kártya kell még hozzá, aztán elvileg minden igényedet kielégíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!